Fikri Mülkiyet, Buluş, Faydalı Model ve Patent Alma Duyurusu

Fikri Mülkiyet, Buluş, Faydalı Model ve Patent Alma Duyurusu
10.12.2013
716
A+
A-

Sakarya Üniversitesi “Fikri Mülkiyet, Buluş, Faydalı Model ve Patent Alma” desteği programı ile ilgili olarak bir duyuru yayımlandı.

Sakarya Üniversitesi’nde öğretim üyesi/görevlisi olarak çalışan akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalarının tescil edilmesi ve kayıt altına alınması amacıyla “Fikri Mülkiyet, Buluş, Faydalı Model ve Patent Alma” desteği verilecektir. Söz konusu destekler, SAÜ Bilimsel Araştırmalar Koordinatörlüğü tarafından sağlanacak,  patent yazma ve alma süreci Sakarya Teknokent bünyesinde bulunan Patent Destek Ofisi ve BAPK tarafından izlenecektir. Patentlerin yazımı ve başvuru sürecinde, özel sektör firmalarından hizmet satın alınacaktır.

Türk Patent Enstitüsü tarafından akademisyenlerimizin, fikri mülkiyet, buluş, faydalı model ve patent başvurusunun kabul edilmesi halinde “SAÜ Uluslararası Bilimsel ve Sanatsal Yayınları Teşvik Programı Uygulama Esasları” kapsamında patent başvurusu sahipleri ayrıca ödüllendirilecektir.

Söz konusu uygulamalarla (fikri mülkiyet, buluş, faydalı model ve patent) ilgili olarak bir sayı sınırlaması bulunmaktadır. Ön başvurular, SAÜ Teknokent bünyesindeki Patent Destek Ofisi’ne ait linkteki “Buluş/Patent Bildirim Formu” nun doldurulmasıyla yapılacaktır. Sakarya Teknokent – Adaptto-Teknoloji Transfer Ofisi’nin organizasyonunda patent fikri olan öğretim üyelerimize geri dönüş yapılarak, öğretim üyelerimizle patent firmalarının görüşmesi sağlanacaktır. Patent yazma ve ilgili tüm çalışmalar Teknokent bünyesindeki  patent  ofisinde yapılacaktır.

İlgili başvuru linki: www.adaptto.net/bulus

10.12.2013- MA


716 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.