Ferizli MYO’da Mezuniyet Heyecanı

Ferizli MYO’da Mezuniyet Heyecanı
28.06.2016
807
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Ferizli Meslek Yüksekokulu’nda 2015-2016 yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törene Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Ferizli MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Şükrü Cicioğlu, Ferizli MYO Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nurettin Koç, akademisyenler, mezun öğrenciler ile aileleri katıldı.

Törende konuşan Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, mezuniyet törenine katılmaktan duyduğu memnuniyetini belirtti. Soğuk, “Ferizli’nin hayatınızda önemli bir yerde olmasını ve öyle kalmasını temenni ediyorum. Başta müdürüme, hocalarıma ve değerli velilerimize olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ferizli MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Şükrü Cicioğlu ise İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Tekstil Teknolojisi ile Moda Tasarımı olmak üzere dört programdan yaklaşık 70 öğrencinin mezun olmaya hak kazandığını söyledi.

Sakarya Üniversitesi’nin vizyonu ve misyonu doğrultusunda başlatılan 3+1 uygulamasıyla, mezunların akademik başarılarının uygulamalı başarıyla taçlandırılması ve mezuniyet sonrası istihdamlarının sağlanmasının amaçlandığını belirten  Yrd.Doç.Dr. Cicioğlu, şunları söyledi: “Dördüncü yıl mezunlarını verdiğimiz uygulamalı eğitimlerimiz sonucunda pek çok öğrencimiz uygulama yaptıkları iş yerleri tarafından tercih edilerek istihdamları sağlanmıştır. Bu vesileyle 3+1 uygulamasında katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum. Sevgili aileler, bugün yaşadığınız mutluluğu biz de paylaşıyoruz. Değerli mezun öğrencilerimiz, bilmelisiniz ki bu diplomalar sizlere yeni sorumluluklar yüklüyor. Sizler yeni yaşamınızda, hedefler koyarak, hayatınızı planlayarak hareket edin. İşinizi zamanında ve doğru yapmak yaşam felsefeniz olsun. Yolunuz bahtınız açık olsun.”

Ferizli MYO Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nurettin Koç ise konuşmasına mezun öğrencilere bundan sonraki iş hayatlarında başarılar dileyerek başladı. Koç, “Başarının sırrı disiplinli çalışmaktan geçer. İnşallah okulda olduğu gibi hayatta da başarılı olursunuz.  Sizlere ömür boyu başarılar dilerim” diye konuştu.

Törende bir konuşma yapan Ferizli MYO birincisi Tekstil Teknolojisi programı öğrencisi Halime Erkan, alacakları diplomayla hayatlarına yön vereceklerini, meslek hayatlarına güvenli adımlarla başlayacaklarını söyledi. Erkan, “Fedakâr anne ve babalarımız, bugün yaşadığınız mutluluğu az çok tahmin edebiliyorum. Türkiye’nin en ileri üniversitelerinden birinden bizlerin mezun oluşlarımızı izlemek için buradasınız. Sizler bizleri bugünlere getirebilmek için çok emek sarf ettiniz. Emeklerinizle filizlenen tohumlar bugün meyvelerini vermeye başladı. Artık kaygılanma ve endişe duyma zamanı değil, rengârenk meyvelerinizin oluşturduğu ahengi keyifle izleme zamanıdır. Sakarya Üniversitesi’nden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

30-06-2016 / ST
807 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.