Fen Edebiyat 25 Yaşında

Fen Edebiyat 25 Yaşında
09.10.2017
1.843
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Akademik Genel Kurulu yapıldı.

SAÜ Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda düzenlenen kurula SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken ve Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu ve akademisyenler katıldı.

Doluluk oranı Türkiye ortalamasının üstünde

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nin 25. Yılını kutlayan Dekan Prof. Dr. Daşçıoğlu, Fakültenin öğrenci doluluk oranlarına bakıldığında Türkiye ortalamasının üstünde olduğuna dikkat çekti.  Fen Edebiyat Fakültesinde bulunan 13 bölümden 11’nin FEDEK tarafından akredite edildiğini söyleyen Prof. Dr. Daşçıoğlu, diğer bölümlerin akreditasyon konusunda ön incelemeden geçtiği, önümüzdeki günlerde saha incelemesi yapılacağı ve tüm bölümlerimizin en kısa sürede akredite edilmesinin hedeflendiğini söyledi. Prof. Dr. Daşçıoğlu, akademik yayınlar konusunda geçmiş yıllara oranlara artış yaşanmasının sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

Öğrenciler aktif öğrenmeye katılmalı

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nin bölümlerinin büyük bir kısmının FEDEK akreditasyon sürecinden geçmesinin önemli olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Elmas, “Üniversitemizde, kalite süreçleri, akreditasyon süreçleri, yayınlar, projeler sürekli artan bir ivmede. Üniversite olarak, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli süreçlerden başarıyla geçtik. Biz akreditasyon konusunda rekor kırdık. Türkiye’de en çok bölüm akredite olan üniversite biziz. Bu yıl üniversite tercih kılavuzlarında da bu yer aldı” diye konuştu.

Akademik personelin öğrencileri aktif öğrenmeye teşvik etmeleri gerektiğini dile getiren Rektör, “Yapılan araştırmalar, sadece okuyarak, görerek ya da dinleyerek öğrendiklerimizin kalıcı olma olasılığı oldukça azdır. Ancak öğrenciyi dâhil ettiğimizde yazarak, konuşarak, tartışarak ve zaman zaman uygulamanın içinde yer almasını sağlayarak öğretmek daha doğrudur. Bu, hatırlama oranlarını da yüzde 95’lere ulaştırıyor. Bizim amacımız da aktif öğrenmede bunu sağlamak” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Fen Edebiyat Fakültesi’nin 25. Yılını kutlayan Rektör Elmas, yeni eğitim ve öğretim döneminde akademisyenlere başarılar diledi.

9/10/2017 – MA


1.843 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.