Farabi Programı Başvuruları Başladı

Farabi Programı Başvuruları Başladı
04.10.2011
656
A+
A-

Farabi Değişim Programı 2011-2012 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı başvuruları başladı.

Kısaca “Farabi Değişim Programı” olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı 2011-2012 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı başvuruları başladı. Başvuru için son tarih 20 Ekim.

Üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimine olanak sağlayan Farabi Değişim Programı’na 46 yükseköğretim kurumu dahil.

Başvuru Şartları:

Ön lisans ve lisans öğrencilerinden genel akademik not ortalaması en az 2.0/4 olan

Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden genel akademik not ortalaması en az 2.5/4 olanlar başvurabilir.

Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler, Farabi Değişim Programından yararlanamaz.

Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar.

Farabi Değişim Programına katılacak öğrencilerimize eğitim aldıkları süre boyunca karşılıksız burs verilecektir. (Yıl içinde gerçekleşecek KYK burs artırımlarından etkilenmektedir.)

Burslar, 2011/2012 Öğretim Yılında her ay için  360 TL, 2011/2012 Öğretim Yılında her dönem için 1.620  TL olacak.

Başvuru ve daha ayrıntılı bilgi için:

www.farabi.sakarya.edu.tr

Duyuruyu pdf formatında indirmek için tıklayın:

Farabi Degisim Programi Basvurusu

Farabi Değişim Programı Nedir?

Kısaca “Farabi Değişim Programı” olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır.

Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

Farabi Değişim Programının uygulanmasına ilişkin ilkeler, Yönetmelik ve Esas ve Usuller tarafından ayrıntılarıyla belirlenmiştir.

Program ismini ünlü filozof Farabi’den almıştır. Türkistan’ın Farab şehrinde 871 yılında doğan Farabi, felsefe, matematik, mantık, siyaset bilimi ve musiki alanında eserler yazmıştır. İslam dünyasında felsefe alanında Muallim-i Evvel (İlk Öğretmen) denen Aristo ile kıyaslanacak kadar büyük bir şöhrete sahiptir ve Muallim-i Sani (İkinci Öğretmen) olarak anılır. Batı dünyasında “Alpharabius” olarak tanınır. 950 yılında Şam’da vefat etmiştir.

 

05/10/2011 – SAÜ BHİM

 

 
656 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.