Eşitsizliklerin Azaltılması Komisyonu “Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Projeler” temasıyla toplandı

Eşitsizliklerin Azaltılması Komisyonu “Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Projeler” temasıyla toplandı
18.12.2023
1.311
A+
A-

Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Ofisi (TOKAS) bünyesinde faaliyet gösteren Eşitsizliklerin Azaltılması komisyon toplantısı Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TOKAS Koordinatörü Prof. Dr. Özer Köseoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, TOKAS Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Aliye Suna Erses Yay, Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörü Doç. Dr. Cihan Selek ÖZ ve Koordinatörlükte görevli Arş. Gör. Huzeyfe Aydın, Araştırma Dekanı Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Turut, Öğr. Gör. Sadık Demirbağ ve Fatih Arslan, SAÜ Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fidan, SAÜ Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Genç, Dr. Öğr. Üyesi Onur Metin, Dr. Öğr. Üyesi Burçe Orhan, İŞKUR Müdürü Tekin Kaya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Elif  Civan Yüce, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğünden Tuba Öztürk Karaaslan, Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ramazan Kaya, Sakarya Engelli Birlik Federasyonu Başkanı İbrahim İşçi, Engelliler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aslı Çam, Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet, Lösev, Toplum Gönüllüleri, Sağlık ve İyilik Hareketi ve Düşlerden Gülüşlere Öğrenci Topluluk Başkanları katılım sağladı.

Toplantı açılışını yapan Prof. Dr. Özer Köseoğlu, “Sakarya Üniversitesi’nin topluma katkı ve sürdürülebilirlik politikaları çerçevesinde temel toplumsal meseleler ekseninde Araştırma Merkezlerimiz, ilgili fakültelerimizin öğretim üyeleri ve öğrenci kulüplerimizi şehrimizin politika yapıcı ve uygulayıcı aktörleri ile bir araya getiriyoruz. Böylece şehrimizin sosyal, ekonomik, çevresel sorunlarını bilimsel araştırmalar ve projeler geliştirerek çözmeye, şehrimize ve bölgemize toplumsal değer üretmeye çalışıyoruz. Bugünkü toplantımız özel gereksinimli bireylere yönelik TÜBİTAK 4008 çağrısı başta olmak üzere engellilere yönelik ulusal ve uluslararası projeleri şehrimizin aktörleri ile müzakere etmek, bu kapsamda katılımcılar arasında işbirliği ve proje ortaklıkları geliştirmektir” dedi.

Toplantıda Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğü TÜBİTAK 4008 Destek Programı hakkında, Araştırma Dekanlığı ise Toplumsal Eşitsizliklerin kaldırılması hakkında ulusal ve uluslararası hibe destekleri konusunda sunumlar gerçekleştirdi. Sunumların ardından katılımcılar muhtemel çalışma konularını, işbirliği yapılabilecek alanları ve sosyal sorumluluk projelerini istişare etti. Toplantı Prof. Dr. Özer Köseoğlu’nun teşekkür konuşması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


1.311 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.