Ermeni Mezalimi ve Hocalı Soykırımı Konuşuldu

Ermeni Mezalimi ve Hocalı Soykırımı Konuşuldu
24.02.2017
550
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Öğrenci Topluluğu tarafından “Ermeni Mezalimi ve Hocalı Soykırımı” adlı bir panel düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen panele Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Genel Başkanı Göksel Gülbey, SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğretim üyesi Doç. Dr. Köksal Şahin, SAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi doktora öğrencisi Orhan Veli ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Genel Başkanı Göksel Gülbey konuşmasında 25 yıl önce gerçekleşen Hocalı katliamının insanlık tarihinde kara bir leke olarak yer aldığını söyledi. Katliamdan sorumlu olanların hukukun önüne çıkması gerektiğini ifade eden Gülbey, şöyle devam etti: “Ermeniler Dağlık Karabağ’ın 11 bin nüfuslu Hocalı kasabasında, bir günden az bir sürede çocuk, yaşlı, genç, kadın demeden birçok insanı katlettiler. Vahşi bir hayvanın bile yapamayacağı, bu kadar zulmün olduğu bir yerde sorumluların hukuk önüne çıkması lazım. Başta Serj Sarkisyan ve Ermenistan eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanı Robert Kocharyan’ın bu konu hakkında yargılanması lazım.”

Ermenilerin Türkiye’de birçok gazete, okul ve vakıflarının bulunduğunu belirten Gülbey, soykırım ile alakalı 700 binden fazla web sitesinin de faaliyet gösterdiğini söyledi. Gülbey, “Bizlerin ise 25 bin web sayfamız var. Ermeniler, Rize, Artvin’de Hemşinlilerle ilgili çalışmaya başladılar. Karadeniz’den toprak istiyorlar şuanda. Güneydoğu’da yaptığımız çalışmalarda özellikle Muş ve diğer bölgelerde eski yapıtlarda çalıştıklarını görüyoruz. Bu bölgelerde Güneydoğu ile ilgili de çalışma peşindeler. Bu konularda oradaki halkımızı aydınlatmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Panelin sonunda ise SAÜ Devlet Konservatuarı öğrencileri, müzik dinletisi gerçekleştirdi.

24-02-2017 / C. Evcim


550 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.