Erman Kardeşler FilmFest’te

Erman Kardeşler FilmFest’te
10.05.2022
939
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesinin ev sahipliği yaptığı 8. Sakarya Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ilk söyleşisinde Erman Kardeşler ile “Yeşilçam’da Sakaryalı Film Yapımcısı: Hürrem Erman” hakkında konuşuldu.

Moderatörlüğünü Vadullah Taş’ın yaptığı söyleşiye Süleyman Erman ile Mehmet Erman konuşmacı olarak katılarak Yeşilçam’da Sakaryalı Film Yapımcısı Hürrem Erman hakkında sohbet ettiler. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen söyleşiye film severler katıldı.

“Türk Bayrağı, Camii, Asker”

Konuşmasına Hürrem Erman’ın sektördeki ilk zamanlarından söz ederek başlayan Süleyman Erman, Hürrem Erman’ın kendi filmlerinde dikkat ettiği üç unsurdan bahsetti. Süleyman Erman, “Bir film çekileceği zaman üç şey isterdi. Filmin herhangi bir yerinde Türk Bayrağı görülecek, bu olmazsa olmasıdır. Filmin herhangi bir sahnesinde mutlaka bir camii, minare görülecek. Ezan sesi olacak. Bu komedi, dram filminde de aynı. Devleti temsilen bir asker, polis görülecek. Hiçbir şey olmazsa bile kamera önünden geçer” dedi.

“Yeşilçam’ı zemin almışlardır”

Hürrem Erman’ın anıldığı söyleşiye seyirci olan Yönetmen Aydın Bağardı, genç kesimin Yeşilçam’a bakış açısı hakkında, “Genç arkadaşlar Yeşilçam’ın biraz böyle ağızlarında yuvarlarken küçümsüyorlar oysa ben TRT Drama’nın ilk yıllarında yapılan dizilerinden geliyorum. TRT Drama bile altyapısını set, ışık, sanat yönetimi hatta senaryo ve oyuncular olmak üzere Yeşilçam’ı zemin olarak almışlardır” diye konuştu. Günümüz ve Yeşilçam karşılaştırması üzerinden konuşmasına devam eden Bağardı, “Yeşilçam olmasaydı TRT Drama da olmazdı bugünkü diziler de olmazdı. Tabii ki hayat evriliyor. Biz bugün Yeşilçam’ı, Beyaz Sinemayı büyük perdeden cep telefonlarımıza kadar indirgediysek ve dijital platformlar hayatımızda herkeste bir sinema gibi yer aldıysa bunun kökeninde Yeşilçam vardır” ifadelerini kullandı.

Haber-Fotoğraf: Selin Işık


939 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.