Endüstri Mühendisliği Staj Bilgilendirme ve İSG Toplantısı

30.10.2017

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümü tarafından “Endüstri Mühendisliği Staj Bilgilendirme ve İSG Eğitim Toplantısı’’ düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte Yrd. Doç. Dr. Seher Arslankaya ve Yrd. Doç. Dr. Tülay Korkusuz Polat konuşmacı olarak katıldı.

Endüstri Mühendisliği öğrencilerine staj hakkında bilgilendirme yapan Yrd. Doç. Dr. Arslankaya, Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencilerinin belirlenen şartlara uygun olduğu sürece istedikleri firmada staj yapabileceklerini belirtti. Staj yapılmadığı taktirde mezun olamayacaklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Arslankaya, en az bir mühendisin bulunduğu özel ya da resmi kuruluşlarda staj yapabileceklerini söyledi. Yaptıkları stajın kabul edilebilmesi için staj defterinin eksiksiz doldurulmuş olması gerektiğini söyleyen Arslankaya mülakat yoluyla sınav yaptıklarını hatırlattı.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Polat, ’’İnsanların yaralanması veya sağlığının bozulması, malın veya malzemenin hasar görmesi, işyeri ortamının zarar görmesi veya bunların birlikte gerçekleşmesine sebep olabilecek kaynak durum veya işlem tehlikedir’’ şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında riskin tehlike durumundaki zararın gerçekleşmesi ihtimali olduğunu söyleyen Polat, ‘’ Risk yönetimi yapıyorsanız kazalar oluşmadan önce yapmanız gerekiyor yani proaktif olmalısınız, oluşmadan önlemeye çalışmalısınız’’ uyarısında bulundu.

30/10/2017 – EC

Staj ve Bilgilendirme Toplantisi