Endüstri Mühendisleri Deneyimlerini Paylaştı

02.10.2019

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu (EMK) tarafından “Deneyimli Endüstri Mühendisleri – DEM 1” etkinliği düzenledi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan etkinliğe Toyota Satın Alma Mühendisliği Müdürü Süleyman Semiz ve Otokar Proje Planlama Mühendisi Yudum Metin konuşmacı olarak katıldı. Semiz ve Metin, etkinlikte deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

“Noktaları birleştirin”

Toyota Satın Alma Mühendisliği Müdürü Süleyman Semiz, kendisinin de Sakarya Üniversitesi mezunu olduğunu belirterek, öğrencilere iş hayatında kendilerini nasıl bir ortam beklediği konusunda bilgiler verdi. Semiz, “İş hayatında çalışarak ve uygulayarak deneyim kazanacaksınız. Kendi imkânsızlığınızı başlatın. İş hayatı sizlere iyi iletişimci olmayı ve liderlik yapabilmeyi öğretecek. Vizyonunuzu ve adaptasyonunuzu okudukça geliştireceksiniz. Dar ve konforlu alanınızdan uzaklaşın. Sosyal anlamda güçlü olmanız gerekiyor. Bu dört senede heybenize ne koyarsanız, sizinle beraber o da iş yaşamınıza gelecek. Yapmanız gereken sadece noktaları birleştirmek” diye konuştu.

“Pratik ve aktif olun”

Otokar Proje Planlama Mühendisi Yudum Metin, uzun dönem stajların önemine değinerek, bu stajların öğrencilerin iş yaşamına büyük katkısı olduğunu söyledi. Pratik ve aktif olmanın iş yaşamında çok önemli olduğunu belirten Metin, “İkili ilişkiler çok önemlidir. Meraklı ve araştırmacı olmalısınız. Her şey istemekle başlar. Konfor alanınızdan çıkın, sürekli öğrenmek isteyin. Öğrenmek ve okumak ufkunuzu açacak ve pratik zekâ edinmenizi sağlayacak. Bunlar iş hayatınızda sizlere çok şey katacak” şeklinde konuştu.

Etkinlik soru cevap bölümü ve konuşmacılara plaket takdimiyle devam etti.

02-10-2019 / Neslihan Açıkgöz