Emzirmenin Katkıları

Emzirmenin Katkıları
07.12.2016
1.133
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda “Emzirmenin Aileye, Topluma ve Çevreye Katkıları” konulu bir seminer düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Sağlık hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen seminere, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nursan Çınar konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Çınar, emzirmenin anneye ve bebeğe faydalarının saymakla bitmeyeceği; hiç kuşkusuz anne ve bebek için en iyi besinin anne sütü olduğu; bu eşsiz besinin hiçbir zaman taklit edilemeyeceği; bebek sağlığının korunması ve geliştirilmesinde yapılacak en iyi uygulamanın bebeklerin ilk 6 ay tek başına anne sütü ile beslenmesi ve 2 yaşın sonuna kadar da tamamlayıcı besinlerle birlikte anne sütüne devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Emzirilen bebeklerin daha az hasta olduklarını ifade eden Prof. Dr. Çınar, “Emzirilen bebekler daha az hasta olurlar dolayısı ile sağlık harcamaları azalır. Emzirme çevre dostudur. Çevre için atık üretmez. Anneler bebeklerini emzirdiğinde hem kendi sağlıklarına hem bebeklerinin sağlığına katkıda bulunurken aynı zamanda çevrenin korunmasına da katkıda bulunurlar. Kısacası emzirme anne için, bebek için, aile ve toplum için, ekonomi ve çevre için en ideal bebek besleme yöntemidir” dedi.

Seminer sonunda Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Selma Altındiş tarafından, Prof.Dr. Nursan Çınar’a teşekkür belgesi verildi.

07.11.2016 – YC


1.133 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.