Eğitim-Öğretim Güncelleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı

Eğitim-Öğretim Güncelleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı Yapıldı
22.12.2023
949
A+
A-
Sakarya Üniversitesi Eğitim-Öğretim Güncelleme ve Değerlendirme Kurulu Rektör Prof. Dr. Hamza Al başkanlığında toplandı.
Sakarya Üniversitesi Personel Lokalinde gerçekleştirilen yılın son değerlendirme toplantısına eğitim ve öğretimden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Uygun, Öğrenci İşleri Dekanı Doç. Dr. Havva Sert ve her fakülteden temsilciler katıldı. Toplantının gündeminde; araştırma üniversitesi olma yolunda hedef ve beklentiler, üniversite genelinde yenilikçi uygulamalar, yaz döneminde diğer üniversitelerden ders alma süreci, uzaktan staj imkanı, öğrencinin başarısızlık faktörlerinin tespit edilmesi ve iyileştirilmesi gibi konular yer aldı.
Toplantıda konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “SAÜ birçok alanda öncü bir üniversitedir. Bazı alanların geliştirilmesi gerekiyor ve her alanda akla ilk gelen üniversite olmalıdır. Bunu gerçekleştirebilmek için de araştırma üniversitesi sıralamasında ilk 20’ye girilmesi gerekiyor” dedi.
Çeşitli projeler üretilerek öğrenci ve akademisyenlerin motivasyonunun sağlanması gerektiğini söyleyen Rektör Al, öğrenci ve araştırma dekanlığının bu amaç doğrultusunda kurulduğunu söyledi.
SAÜ’nün nitelikli bir eğitim geleneğinin olduğunu değinen Rektör Al, toplantıda bazı derslerin zorunlu ders kategorisinden çıkartılması gerektiğini söyleyerek öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre derslere yönlendirilmesine yardımcı olmak adına diğer fakültelerden de ders alabilecekleri bir sistemin gerekliliği gibi konular üzerinde durdu.

949 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.