Eğitim Fakültesi Bilgisayar Muafiyet Sınavı

23.09.2011

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Bilgisayar muafiyet sınavı 30 Eylül Cuma günü yapılacak. Sınava girmek isteyen öğrencilerin en geç 29 Eylül Perşembe gününe kadar başvurması gerekiyor.

Bilgisayar I ve Bilgisayar II derslerinden muafiyet sınavına girmek isteyen öğrencilerin en geç 29.09.2011 Perşembe günü saat 12:00‘a kadar muafiyet sınavına girmek istediklerini belirten dilekçe ile bölüm sekreterliklerine başvuracaklar. Sınava başvuracak öğrencilerin daha önce muaf olmak istedikleri dersi almamış olmaları gerekiyor.

Sınav 2 saatlik tek oturumda gerçekleştirilecek, Bilgisayar I ve Bilgisayar II derslerinin cevapları tek bir cevap anahtarına işaretlenecek. 100 sorudan oluşacak olan sınavın ilk 50 sorusu Bilgisayar I dersi, ikinci 50 sorusu ise Bilgisayar II dersi oluşturuyor.  Bilgisayar I dersi ve Bilgsayar II dersi muafiyet sınavı için toplam sınav süresi 90 dakika.

Öğrencilerin sınavlardan aldıkları puan karşılığında notu aşağıdaki tabloya göre verilecek:

Pekiyi AA 4.00 90-100
İyi-Pekiyi BA 3.50 85-89
İyi BB 3.00 80-84
Orta-İyi CB 2.50 75-79
Orta CC 2.00 65-74
Zayıf-Orta DC 1.50 58-64
Zayıf DD 1.00 50-57
Başarısız FF 0.00 49 ve altı

Bir öğrenci aldığı puan karşılığındaki notunu yeterli bulmaz ise bölüm sekreterliğine tekrar dilekçe verip derse/derslere devam edebilecek.

Muafiyet sınavının yeri daha sonra fakültenin web sayfasında duyurulacak.

Ayrıntılı bilgi için: