21 Üniversiteden Kadın Sanatçılar Çevrimiçi Sergide Bir Araya Geliyor

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Prof. Füsun Çağlayan öncülüğünde düzenlenen “8 Mart Akademide Kadın / Sanat Üretiminde Kadın Akademisyenler” başlıklı sergi 8 Mart’ta sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

21 Üniversiteden Kadın Sanatçılar Çevrimiçi Sergide Bir Araya Geliyor
04.03.2021

SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Prof. Füsun Çağlayan öncülüğünde düzenlenen, Türkiye geneli birçok üniversiteden sanat alanında çalışan kadın akademisyenlerin eserlerinden oluşan 8 Mart Akademide Kadın / Sanat Üretiminde Kadın Akademisyenler” başlıklı sergi, 8-31 Mart tarihleri arasında online olarak sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sakarya Üniversitesi Resim Bölümü kadın öğretim üyeleri dahil Türkiye geneli Kocaeli Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edibali Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nden oluşan toplam 21 üniversitede sanat alanında çalışan kadın akademisyenler, çevrimiçi sergide bir araya gelecek.

Dünya Kadınlar Günü özelinde sanat üretiminde kadın emeğine dikkat çeken sergi, 8 Mart tarihinden itibaren https://resimb3.wixsite.com/resim-lu/akademide-kadin-sergisi linkinden sanatseverler tarafından gezilebilecek.