Dr. Öğr. Üyesi Bektaş TRT’de Engelli Haklarını Anlattı

17.05.2023

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş TRT’ye konuk olarak engelli hakları konusunu anlattı.

Engellilerin hakları konusunun ele alındığı programda Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş, 2014 yılı itibariyle engelli hakları kanunun çıkmasıyla birlikte ülkemizde engelli terimi kullanılmaya başlanıldığını söyledi.

İnsan hakları konusunda yaşanan gelişmeler konusunda bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş, “İnsan hakları doktrini veya insan haklarının uluslararası hukukta korunması ikinci dünya savaşından sonraya denk geliyor. İkinci dünya savaşından sonra engelli insanların soykırıma tabi tutulduğuna rastlıyoruz” dedi.

Engelli bireylere yönelik yasal düzenlemeler hakkında bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Bektaş,  günümüzde ulusal ve uluslararası hukukta engelli tanımına doğrudan yer verilerek engelli haklarının korunduğunu söyledi.

Programın tamamını izlemek için;