Doluluk Oranı Yüzde 99

15.08.2016

ÖSYM 2016-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgileri açıkladı. Lisans bölümlerinde kontenjanların doluluk oranı yüzde 99’a ulaştı.

Sonuçlara göre Sakarya Üniversitesi bünyesindeki fakülte ve meslek yüksekokullarının doluluk oranları yüzde 95’e ulaştı.

Lisans bölümlerindeki doluluk oranı yüzde 99’a ulaşırken, 7 bin 488 kontenjanın 7 bin 397’sine öğrenciler yerleşti. Önlisans bölümlerinde doluluk oranı yüzde 93 olurken, tüm bölümlerdeki toplam doluluk oranı ise yüzde 95’e ulaştı. Böylece Sakarya Üniversitesi bünyesindeki fakülte ve meslek yüksekokullarındaki toplam 15 bin 581 kontenjanın 14 bin 873’ine öğrenciler yerleşmiş oldu.

12 fakülte ve 1 yüksekokulun tamamı doldu

Fakülte bazında ise Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri, Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İlahiyat, İletişim, İşletme, Sağlık Bilimleri, Siyasal Bilgiler, Spor Bilimleri, Teknoloji ve Tıp fakülteleri ile Kaynarca Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ndaki kontenjanlar tam doluluk oranına ulaştı.

Kayıtlar 19 Ağustos’ta sona erecek

Sakarya Üniversitesi’ni kazan öğrencilerin e-Devlet üzerinden yapacakları elektronik kayıtlar 16 Ağustos’ta sona eriyor. Sakarya Üniversitesi’ne bu yıl 14 bin 873 adayın kayıt olması beklenirken, elektronik ortamda kayıt yaptıranları sayısı 5 bine ulaştı.

Adaylar, hem E-Devlet üzerinden elektronik ortamda hem de üniversiteye gelerek kayıt yaptırabilecekler. Bugün (15 Ağustos 2016) başlayan kesin kayıtlar ise 19 Ağustos Cuma günü sona erecek.

15/08/2016 – ST