2244 Sanayi Doktora Programı Kapsamında DRC Kauçuk ile İşbirliği Projesi

Sakarya Üniversitesinden üniversite-sanayi işbirliği alanında yeni bir adım daha.

2244 Sanayi Doktora Programı Kapsamında DRC Kauçuk ile İşbirliği Projesi
22.06.2020
2.393
A+
A-

Sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesi ve sanayide istihdam edilmesi amacıyla hayata geçirilen TÜBİTAK 2244-Sanayi Doktora Programı kapsamında Sakarya Üniversitesi ve DRC Kauçuk A.Ş iş birliği ile önerilen “Kauçuk Hamuru Tasarımı ve Üretimi, Süreç Optimizasyonu ve Dönüşüm Maliyetinin Düşürülmesi, Endüstri 4.0 Kauçuk Sektörü Uygulamaları” projesi TUBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Kimya, Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar ve Bilişim Mühendisliği disiplinlerinde kabul edilen başvurular arasından doktora seviyesinde toplam 5 öğrenciye aylık 4 bin 500 TL burs verilecek. Bursiyerlere, TÜBİTAK tarafından belirlenen başarı kriterlerini yerine getirmeleri şartıyla akademik çalışmalarını 6 ay yurt dışında devam ettirmeleri için imkân da sunulacak. Bursiyerler gerçekleştirecekleri Ar-Ge çalışmalarıyla DRC Kauçuk A.Ş.’nin ihtiyaçları doğrultusunda doktora tezlerini hazırlayacak ve mezuniyet sonrası özel sektörün çalışma koşullarına hazırlanmış olacak.

Programa başvuracak öğrencilerin tezli yüksek lisans derecesine sahip olması, hali hazırda doktora öğrencisi olmaları durumunda ise doktora yeterlilik aşamasını geçmemeleri gerekmekte ve başvuru şartları ve tarihleri daha sonra ilan edilecek.

Proje, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İhsan Hakan Selvi yürütücülüğünde, Prof. Dr. Uğursoy Olgun, Doç. Dr. Numan Çelebi, Doç. Dr. Aynur Manzak, Doç. Dr. Hüseyin Pehlivan ve Dr. Öğr. Üyesi Alper Kiraz’ın akademik danışmanlığında gerçekleştirilecek.

Bursiyer adayları proje yöneticileri ve akademik danışmanlarla iletişime geçerek proje ve çalışma konuları hakkında bilgi alabilir. Adayların programa seçimi Sakarya Üniversite ve DRC Kauçuk A. Ş. tarafından yapılacak.

 


2.393 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.