Doğru Tercih: SAÜ Mühendislik Fakültesi

Doğru Tercih: SAÜ Mühendislik Fakültesi
04.08.2021
1.879
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İletişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen SAÜ Doğru Tercih programına bu hafta SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alp konuk oldu.

Programında açılında öğrencilerin köklü bir üniversitede mühendislik eğitim alacağından bahseden Prof. Dr. Ahmet Alp, “Fakültemizin çekirdeği 1970 yılında kuruldu. 1980 yılında Sakarya Üniversitesi adı altında sekiz bölüm ile eğitim öğretimine başladı. Öğrencilerimiz köklü bir üniversitede köklü bir fakültede köklü bölümler ile 4 yıl eğitim alacaklar. İsteyen öğrenciler İngilizce hazırlık ile bu süreci 5 yılda da tamamlayabilir” dedi. Bugüne kadar 25 bin öğrenci mezun edildiğine değinen Dekan Prof. Dr. Alp, “bu ciddi bir rakam bu sene de 900 öğrenci alacağız. Mühendislik eğitimi alanında Türkiye de öncü üniversitelerden bir tanesiyiz” ifadelerini kullandı.

Neden SAÜ Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alp, “ Üniversite ve fakülte olarak Uluslararası standartlarda eğitim veriyoruz. Fakültemizde alanında uzman 200’ü aşkın akademik personelimiz var. Fakültede teorik eğitim dışında deneysel ve uygulamalı eğitime de önem bir fakülte.  Uygulamalı eğitimde “UMDE” sanayide staj dediğimiz programlarımız var. İlgi alanı dediğimiz öğrencilerimizin ilgi duydukları alanlarda uzmanlaşabileceği seçmeli ders uygulaması ile mezen olduklarında sertifika verilen programlarımız da mevcut. Eğitim programlarımız Avrupa Kredi Transfer sistemi uluslararası değişim programları ile uyumlu. Öğrencilerimiz bölümler arası, fakülteler arası, disiplinler arası eğitime katılabiliyor. Çift anadal programlarımız mevcut. Öğrencilerimiz isterlerse iki bölümden mezun olabiliyorlar. Başka bir bölüm ile de yan dal yapabilme imkanına sahipler” şeklinde konuştu.

Sekiz farklı mühendislik binası ve bir o kadar da laboratuvara sahip olduklarını ifade eden Dekan Prof. Dr. Alp,” Fakültemiz köklü ve büyük Sakarya Üniversite’nin lokomotifi. 7/24 açık kütüphanesi, spor ve etkinlik alanları ile öğrencilerimizi “Yaşayan bir Kampüs” bekliyor. Sakarya şehri büyük bir şehir ve öğrenci odaklı. İstanbul gibi bir metropole yakın aynı zamanda hızlı trenle de birçok şehre ulaşmak mümkün. Buda öğrencilerimizin bizi tercih etmesinde büyük etken olacağını düşünüyorum” dedi.

İş İmkânları

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunlarının özel ve kamuda çok rahat iş bulma imkanına sahip olduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Alp, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi her sene fakülte birincisi olan öğrencilerimizi arzu ederlerse belediye bünyesine katarak iş sahibi yapıyor bu durum öğrencilerimiz içinde bir avantaj oluyor” dedi.

Eğitim seviyesinin son derece önemli olduğuna değinen Prof. Dr. Ahmet Alp, “Sakarya sanayi şehri, büyükşehirlerde olmayan birçok fabrika burada mevcut. Savunma alanı, otomotiv alanı, makine imalatı, gıda sektörü gibi alanlar da fabrikalarda çalışmak mümkün. Dolayısıyla mesleğini isteyerek ve severek yapacak olan aday öğrencilerimizi “Yaşayan Kampüse” bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Programın devamını Sakarya Üniversitesi kurumsal YouTube hesabı (sakaryauni) üzerinden izleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 
1.879 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.