Doğru Tercih’te “SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi”

Doğru Tercih’te “SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi”
12.07.2021
1.484
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İletişim Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Doğru Tercih programının bu haftaki konuğu SAÜ STMF Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turğay oldu.

Programın açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Tahsin Turğay, “Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 1997 yılında kuruldu ve 2000 yılında öğrenci almaya başladı. Fakültemizde Görsel İletişim Tasarımı Bölümü,  Geleneksel Türk Sanatları Bölümü,  Resim Bölümü, Seramik ve Cam Bölümü ve Mimarlık Bölümü olarak beş bölüm ile aktif olarak devam etmekteyiz. Bu süreçte 1304 tane mezun verdik ve öğrencilerimiz Türkiye’nin dört bir yanında çok güzel görevlerde mesleklerini devam ettiriyorlar” dedi.

Neden SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi?

Fakültenin fiziki imkanlarından bahseden Dekan Prof. Dr. Turğay, “5 bölümümüze ait atölyelerimiz ve sergi salonlarımız mevcut göze nazır bir manzaramız var. Öğrencilerimiz yıl içerisinde üniversitemizin sağladı imkanlar ile Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde sergiler ve konferanslar düzenlemekte. Fakültemizde Dünyaca ünlü sanatçı hocalarımız var. Gerek yurtiçi gerekse yurt dışında sergi ve uluslararası hakemli dergilerde yayınları mevcut” şeklinde konuştu.

İş ve Staj İmkanı

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinden mezun  olan öğrencilerin iş imkanlarından bahseden Dekan Turğay, “Görsel İletişim Tasarımı bölümünden mezun olan öğrencilerimiz özel veya resmi kurumlarda, reklamcılık, yayıncılık, fotoğrafçılık, iki veya üç boyutlu görselleştirme, animasyon yeni medya, televizyon sinema gibi iletişimin her sahasında söz sahibi olabiliyorlar. Türk sanatları bölümünden mezun olan öğrencilerimiz müzeler, restorasyon merkezleri, atölyeler, kütüphaneler, tekstil sektörü, makine ve halı fabrikalarında tasarım atölyelerinde çalışma imkânı bulabilmektedirler. Seramik ve cam bölümünden mezun olan öğrencilerimiz, endüstrisi alanında tasarımcı atölyelerde, sanatçı ve tasarımcı olarak çalışabilmektedirler. Öğrencilerimiz sanatsal yaratıcılık gerektiren tüm alanlarda iş sahibi olabilmektedirler” şeklinde konuştu.

Programın devamını Sakarya Üniversitesi kurumsal YouTube hesabı (sakaryauni) kanalından izleyebilirsiniz.


1.484 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.