Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan Öğrencilere Ders Niteliğinde Hutbe

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’tan Öğrencilere Ders Niteliğinde Hutbe
27.05.2022
1.079
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya Üniversitesine ziyarette bulundu. Prof. Dr. Erbaş, Cuma hutbesi verip, öğrencilerle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya Üniversitesini ziyaret ederek Cuma hutbesi verdi ve bir dizi etkinliğe katıldı. İlk olarak iki dönem Dekanlık görevini yürüttüğü Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesini ziyaret eden Prof. Dr. Erbaş, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi.

Ardından Kampüs Camiine gelen Prof. Dr. Erbaş, Cuma hutbesini verip namazı kıldırdı. Hutbede, öğrencilik hayatının çok güzel değerlendirilmesi gerektiğine değinen Erbaş, “Seçmeli derslerinizi farklı alanlardan seçin ve bunu bir fırsata dönüştürün; hayata daha donanımlı bir şekilde atılın. Çalışmakla, kendini geliştirmek ve topluma faydalı bireyler olmakla ilgili; hayatın her alanıyla ilgili bir başucu kitabı olan Kuran-ı Kerim’e danışın, orada mutlaka ilgili bir ayet bulursunuz.” dedi.

Öğrencilere Kur’an-ı Kerim doğrultusunda bir hayat yaşamayı tavsiye eden Erbaş, “Kuran-ı Kerim’i daha iyi anlayabilmek için okursanız, nafile ibadet etmiş olursunuz.” dedi. Hutbede Yasin Suresi’nin 38’inci ayetini okuyan Erbaş, “Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir, bu Allah’ın koymuş olduğu bir ölçüdür. Astronomi alanında, fen bilimleri alanında bu konularla ilgili çalışan kardeşlerimiz, bu Âyet-i Kerime’yi çok daha güzel anlar.” ifadelerini kullandı.

İslam’ın ilk emrinin “Oku” olduğunu ve inen ikinci surenin Kalem Suresi olduğuna dikkat çeken Erbaş, İslamiyette ilim ve bilime önem verildiğini ve araştırmanın teşvik edildiğini söyledi.

nın devam ettiğini hatırlatan Erbaş, “Dünya imtihan dünyası; dünyadaki imtihan, okullardaki imtihan ne ise ömrümüzün sonuna kadar hayat bizim imtihanımızdır. Bizler gerçek hayata hazırlık yapma ve o hayatın imtihanlarını kazanmak için dünyada varız. Hem dünyadaki imtihanları hem de ahiretteki imtihanları kazanmamızı Cenab-ı Hak bize nasip etsin.” diyerek hutbesini sonlandırdı.

Cuma namazının ardından öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Erbaş’ın camiden ayrılması saatler sürdü.

Cuma namazını kıldırdıktan sonra Prof. Dr. Ali Erbaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç ile bir araya geldi. Görüşmede Prof. Dr. Tonguç, Prof. Dr. Erbaş’a bir elif tablosu hediye etti.

Cuma namazından önce İlahiyat Fakültesini ziyaret eden Prof. Dr. Erbaş, öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya geldi. İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin tertiplediği “Din Öğretiminde Materyal Geliştirme” konulu sergiyi ve bir fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Fakültenin kütüphane katında bulunan, fakülte hocalarının eserlerinin ve fakülte yayınlarının sergilendiği vitrinler, akademik ve kültürel faaliyetlerin resim ve afişlerini muhtevi panorama tablosu ile kuruluşundan bugüne İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenmiş olan sempozyum ve çalıştayların afişlerinden oluşan kalıcı sergiyi de gezen Prof. Dr. Ali Erbaş, Dekan Prof. Dr. Ahmet Bostancı’dan faaliyetler hakkında bilgi aldı. Prof. Erbaş, fakültenin hafızasını ortaya koyan bir mekan oluşturmasından dolayı personeli tebrik etti.

Prof. Dr. Ali Erbaş, 1997-2002 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2006-2011 yılları arasında iki dönem aynı fakültenin Dekanlığını yürüttü. 2003-2011 yılları arasında Sakarya Üniversitesinde Senato Üyesi olan Prof. Dr. Erbaş, 2006-2011 yılları arasında ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

 
1.079 kez görüntülendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.