Dilsiz Millet Milletsiz Devlet Olmaz

Dilsiz Millet Milletsiz Devlet Olmaz
18.10.2019
1.137
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Yedirenk Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından “Dilsiz Millet, Milletsiz Devlet Olmaz” başlıklı program düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Fuat Sezgin Salonunda düzenlenen programa konuşmacı olarak Özbek yazar Nurullah Muhammed Raufhan katıldı.

“İkili ilişkiler iyileşecek”

Sakarya Özbek Öğrenciler Cemiyeti Program Düzenleme Kurulu Başkanı Muslima Otahowova’nı yaptığı açılış konuşmasının ardından Türkistan Kültür ve Sosyal Yardım Derneği Başkanı Ekber Yassa, son gelişmeleri değerlendirdi. Yassa, geçtiğimiz günlerde Özbekistan’ın Türk Konseyi’ne tam üye olarak katılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Türkiye ile Özbekistan birliği bundan sonra, hem iki ülke hem de Türk dünyası için çok iyi olacak” dedi. Yedirenk Uluslararası Öğrenci Dernek Başkanı Bünyamin Göl de, öğrencilerin yaptığı programlara dernek olarak destek olduklarını söyledi.

“Türk ve Özbek dili ayrı değildir”

Daha sonra söz alan Özbek yazar Nurullah Muhammed Raufhan, Türk dili ve Özbek dilinin ayrı diller olmadığını, Türkistan’ın bir dil olduğunu ve araya yabancı dillerin girmesi ile aranın açıldığından bahsetti. Özbek edebiyatına dair bilgilerini paylaşan Raufhan, Çağatay Edebiyatı’nın öncü isimlerinden Ali Şir Nevâi’den başlayarak günümüze kadar Özbek edebiyatından söz etti.

Şehitler anıldı

Özbek yazar Raufhan’a teşekkür belgesinin takdim edildiği programda, tüm katılımcılara ayrıca Özbek pilavı da ikram edildi. Programda Özbekistan’ın tanıtım videoları da gösterildi. Programın başında ise Türk Şehitleri adına Kur’anı Kerim tilaveti sunuldu.

18/10/2019 Nurşen Şügür


1.137 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.