Devlet Konservatuvarının Derleme Çalışmaları Sürüyor

01.03.2018

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarının yürüttüğü “Sakarya ve Çevresi Halk Müziği ve Masal Derleme Projesi” kapsamında Geyve Halk Eğitim Merkezi’nde derleme çalışması yapıldı.

SAÜ Bilimsel Araştırma Projeler Koordinatörlüğü desteği ile başlatılan projenin yürütücülüğünü SAÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir gerçekleştiriyor. Proje kapsamında Sakarya genelinde gerçekleştirilen derleme çalışmalarının beşinci bölümü olan Geyve alan araştırmasına, Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Kazım Gürkan ile birlikte, Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve “Türk Müziği Araştırma Uygulama ve Tanıtma Topluluğu” öğrencileri de dâhil oldu.

20 türkü ve 5 halk oyunu derlendi

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu il temsilcisi Neşet Çakır’ın ev sahipliğinde gerçekleşen çalışmaya Halk Eğitim Müdürü Mustafa Doğan ve mahalli sanatçılar Ahmet İşseven, Namık Cihan, Gökhan Beştepe, Refik Ulu katıldı. Çalışmada yaklaşık 20 adet Geyve türküsü ve 5 adet Geyve halk oyunu tespit edilerek derlendi.

Vatandaşlara çağrı

Proje kapsamında bugüne kadar Sakarya genelinde yapılan derleme çalışmalarında 2 adet masal ve 40 civarında türkü derlemesi gerçekleştirilirken, derleme çalışmaları devam ediyor. Masal, türkü, oyun, yemek, kıyafet gibi halk kültürüne ait unsurları bilen vatandaşlara da bir çağrıda bulunan Yrd. Doç. Dr. Sertan Demir, vatandaşlardan Konservatuvara ulaşarak bu unsurları bildirmelerini istediklerini, bunun Sakarya’nın kültürel değerlerinin kaybolmaması ve sonraki kuşaklara aktarımı adına en büyük dilekleri olacağını söyledi.

01-03-2018 / ST