Çınaraltı Gençlik Söyleşileri

Çınaraltı Gençlik Söyleşileri
19.11.2015
753
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) KYK Sabahattin Zaim Öğrenci Yurdu tarafından “Çınaraltı Gençlik Söyleşileri: Yavuz Bahadıroğlu ile Tarihe Yazılanlar” adlı bir söyleşi düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu konuşmacı olarak katıldı. Vali Hüseyin Avni Coş’un da katılımcılar arasında yer aldığı söyleşinin açılış konuşmasını Sakarya KYK İl Müdürü Arif Özsoy yaptı.

Türkiye’nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu, nüfusun ise büyük bir güç olduğunu ifade eden Özsoy, “Ancak kontrolsüz güç, güç değildir. Bu ilkeden hareketle, gençlerimizi milli ve manevi değerlere bağlı donanımlı ve entelektüel bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Ne kadar derdiniz varsa ancak o kadar insan olursunuz

Açılış konuşmasının ardından söyleşiye başlayan Yavuz Bahadıroğlu, “Ne kadar derdiniz varsa ancak o kadar insan olursunuz. Dertsizlerle, dermansızlarla bizim işimiz olmamalı. Bütün İslam külliyatı da bize bunu öneriyor” ifadelerini kullandı.

Hayata mutlu bakmanın insanın elinde olduğunu belirten Yavuz Bahadıroğlu, “Hayatı nasıl gördüğünüz nereden baktığınızla ilgilidir. Baktığınız yere göre, gördüğünüz şeyler değişir. Hayata hangi sesi verirseniz, hayattan o sesi alırsınız” dedi.

Televizyonda gördüğünüz her şeye inanmayın

Televizyonda görünen her şeyin doğru olmadığına dikkat çeken Bahadıroğlu, “Tarihi dizileri, tarih zannetmekten vazgeçin. Onlar eğlendirmek içindir. Tarih eğlendirmek için değildir. Tarih dünyanın, dünya da yaşayan milletlerinin köklerini anlatmak içindir” diye konuştu.

Bahadıroğlu dil ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Dilinizi feda ederseniz, dinimizi isterler. Biz bu dille var oluyoruz, bu dille şiir yazıyoruz. Türkiye’de artık şair yetişmiyor. Kelime haznemiz yeterli değil.”

Etkinlik sonunda Arif Özsoy, Yavuz Bahadıroğlu’na çiçek takdim etti.

19/11/2015 – KD
753 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.