Çevre Mühendisliğini Anlattı

Çevre Mühendisliğini Anlattı
07.11.2017
1.457
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Çevre Mühendisliği Topluluğu tarafından ‘’ Dünden Bugüne Çevre Mühendisliği’’ isimli etkinlik düzenlendi.

SAÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe ZEN Çevre ve İş Güvenliği Danışmanlık Genel Müdürü Fatih Boztepe konuşmacı olarak katıldı.

Çevre mühendisliğinin ülkemizdeki başlangıcı ve kariyeri hakkında bilgi veren Boztepe 1970’li yıllara göre çevre kirliliğinin giderek arttığına dikkat çekerek, “Çevre ile ilgili bu kadar sorun var, çevre kirleniyor. Bunların olmasının nedeni gerekli önlemlerin alınmamasından, çevre mühendisi çalıştırma zorunluluğu olduğu halde bu zorunluluğun yerine getirilmemesinden kaynaklanıyor. Biz sorunlar ortaya çıktıktan sonra ne yapabiliriz diyen bir milletiz’’  ifadelerini kullandı.

Bilmemek Değil Öğrenmemek Ayıp

Kariyer planlaması ve eğitim döneminde öğrencilerin yapması gereken çalışmalar hakkında tavsiyelerde bulunan Boztepe,  “ İşi öğrenmek için para almadan çalıştığım zamanlar da oldu. Pes etmedim, öğrenmek için her şeyi yaptım. Siz bir yere gittiğinizde, iş başı yaptığınızda ilk izlenim ve sorulan sorulara cevap verebilmeniz çok önemli. Burada geçirdiğiniz dört sene boyunca okuyun, araştırın ve kendinizi geliştirin’’dedi.

Sektör Dağıldı

Staj yapacak öğrencilere öncelikle mezun olduklarında devam edecekleri alana karar vermelerini söyleyen Boztepe, “Hangi alanda devam etmek istiyorsanız ona göre staj yeri seçin. İyi araştırıp iyi karar vermelisiniz. Çünkü sektör çok dağıldı. Hayatınızı yönlendirebileceğiniz konularda staj yapın’’ diyerek tavsiyelerde bulundu.

06/11/17 – EC

Cevremiz Kirleniyor

Cevremiz Kirleniyor


1.457 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.