Çeşitli Birimlere Atamalar Yapıldı

Çeşitli Birimlere Atamalar Yapıldı
28.07.2017
2.010
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde 9 fakülteye dakan ve 1 meslek yüksekokuluna müdür ataması yapıldı.

Sakarya Üniversitesi Eğitim, İlahiyat, İletişim, İşletme, Fen-Edebiyat, Sağlık Bilimleri, Teknoloji, Tıp ve Turizm fakültelerine dekan, Pamukova Meslek Yüksekokulu’na ise müdür ataması yapıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Vekaleten görevlerini yürüten dekanlarımız, asaleten yeniden atandı. Diğer dekanlarımızın atama işlemleri devam etmektedir. En kısa sürede, diğer atamalar da gerçekleşecektir. Kendilerine verilen bu görevlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Firdevs Karahan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Teknoloji Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, İşletme Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Sevin Altınkaynak, İletişim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Aytekin İşman,Turizm Fakültesi Dekanlığına Mehmet Sarıışık ve Pamukova Meslek Yüksekokulu’na Doç. Dr. Taki Demir atandı.

Prof. Dr. Firdevs Karahan

1969 yılında Hınıs’ta doğdu. 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dilbilimi Bölümünü bitirdi. 1995 yılında Yüksek Lisans, 2000 yılında Doktora eğitimini aynı bölümde tamamladı. 1994-2002 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak eğitimini tamamladığı bölümde çalıştı. 2002-2006 yılları arasında Yardımcı Doçent olarak Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünde, 2006-2008 yılları arasında Çankaya Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümünde Doçent olarak çalıştı. 2008-2011 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünde Bölüm Başkanlığını sürdürdü. 2011’den bu yana Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde İngilizce Öğretmenliği Bölüm Başkanlığını sürdürmektedir. 2013 yılından beri Profesör olarak akademik hayatına devam eden Karahan, 2014 yılından bu yana Eğitim Fakültesi Dekanlığını sürdürmektedir. Aynı zamanda Rektör Danışmanlığı ve Sakarya Üniversitesi Etik Kurul Sosyal ve Beşeri Bilimler Komisyonu üyeliği bulunmaktadır. YÖK Öğretmen Yetiştirme Komisyon Üyeliği, Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi Başkan Yardımcılığı görevlerini de sürdüren Prof.Dr. Firdevs Karahan 1 çocuk annesidir.

Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu

10.10.1963 tarihinde Isparta’nın Yalvaç ilçesinde dünyaya gelmiştir. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini 1995 yılında “Mehmed Celal’in Romanları ve Popüler Edebiyat Geleneği” başlıklı teziyle; doktora eğitimini de 2001 yılında “Behçet Necatigil’in Şiirlerinin Şekil ve Muhteva Yönünden İncelenmesi” başlıklı teziyle tamamlayarak doktor ünvanını almaya hak kazanmıştır. 1993 yılında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladığı Sakarya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde halen profesör olarak görev yapmakta olan Daşcıoğlu, çeşitli idari görevlerde de bulunmuştur. Senato üyeliği, Türk Dili Bölüm Başkanlığı, Türk Dili ve Edebiyatı Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra Türk Dil Kurumu bilim kurulu üyeliğinde de bulunmuştur. Halen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.

Alanında çok sayıda akademik çalışması bulunan Daşcıoğlu’nun eserlerinden bazıları şunlardır: Abdülhak Hamid Tarhan, Kader Hep Erken Zaman Hep Geç Cahit Zarifoğlu’nun Şiiri, Dar Vakitlerde Geniş Zamanlar Behçet Necatigil’in Şiiri ve Dalgalı Suda Gölge ve Sûret 19. Yüzyıl Türk Edebiyatında Bireyin Oluşumu Üzerine. Bunların yanı sıra şiir kitapları da bulunan Daşcıoğlu’nun son şiir kitabı Leylak Kalkışması’dır.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı

1968 yılında Karabük’te doğdu. İlk ve orta tahsilini burada tamamladı. 1986 yılında girdiği Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1990’da mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1992 yılında yüksek lisansını, 1999 yılında da doktorasını tamamladı. 1990-97 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen, 1997-2000 yılları arasında da SAÜ. İlahiyat fakültesinde Arapça Okutmanı olarak görev yaptı. 2000 yılında SAÜ İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı ABD öğretim üyeliğine atandı. 2000-2009 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yardımcı Doçent, 2009-2014 yılları arasında doçent olarak görev yaptı. 2014 yılından beri profesör olarak görevine devam etmekte, ayrıca 2015 yılından bu yana SAÜ Mevlana Kurum Koordinatörü görevini sürdürmektedir. 2015-2016 yıllarında SAÜ İlahiyat Fakültesinde Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı olarak görev yapmıştır.

2001-2002 öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla bir yıl süreyle Ürdün’de ve değişik tarihlerde Malezya, Fas, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Suriye ve Almanya gibi ülkelerde kısa süreli olarak alanıyla ilgili çalışmalar yapan Prof. Dr. Ahmet Bostancı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık

1969’da Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde doğan Mehmet Sarıbıyık, 1985 yılında Adana İsmet İnönü İnşaat Teknik Lisesi’nden mezun oldu. 1990 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü’nü bitirdi. 1990-1993 yılları arasında Eskişehir- Yunus Emre Endüstri Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yaptı. Lisansüstü eğitimi için YÖK bursu ile Sakarya Üniversitesi adına İngiltere’ye giden Mehmet Sarıbıyık, 1996 yılında Newcastle Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde Yüksek Lisans’ını, 2001 yılında aynı üniversitenin İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Doktora çalışmasını tamamladı. 2001 yılında Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölümü’ne Öğretim Görevlisi olarak atanan Sarıbıyık, 2003 yılında Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent oldu. 2011 yılında Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne Doç. Dr. olarak atanan Sarıbıyık, 2013 yılında Profesör oldu.

2004-2011 yılları arasında Teknik Eğitim Fakültesi, 2010-2011 yıllarında Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2011 yılında Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü görevlerine atanan Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, 2013 yılında Teknoloji Fakültesi Dekanlığına atandı. Halen Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı ve MEYOK Koordinatörlüğü görevlerine devam etmektedir. Prof. Dr. Sarıbıyık, “Nitelikli işgücü yetiştirmek” amacıyla oluşturulan ve Türkiye’de ilk defa Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarının tüm programlarında uygulanmaya  başlanan “3+1 Eğitim Modeli”ne öncülük etti. Teknoloji Fakütesi Dekanlığına atanmasından sonra 7+1 Eğitim Modeli’ni de uygulamaya koyan Prof. Dr. Sarıbıyık, gerek 3+1 gerekse 7+1 Eğitim Modeli çalışmalarıyla “Üniversite – İş Dünyası İşbirliği”ne önemli katkılar sağladı. Akademik olarak çok sayıda ulusal ve uluslararası yayın ve bilimsel projeler gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık evli ve üç çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Ramazan Akdemir

25 Kasım 1970’de Muğla, Köyceğiz’de doğdu. Ege Üniversitesi, Tıp Fakültesi’den 1995 yılında mezun oldu. 2001 yılında Koşuyolu Kalp-Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanlığını aldı. Aynı yıl Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Düzce Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda Yard. Doç. Dr. kadrosuna atandı.

2005 yılında Kardiyoloji Doçenti oldu. 2005 yılında Sağlık Bakanlığı, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’ Klinik şefliğine atandı. 2005-2011 yılları arasında aynı hastanede çalıştı.

2001 yılından bu yana esas olarak girişimsel kardiyoloji, Doğumsal Kalp Hastalıkları, Periferik Damar Hastalıkları ve Karotis Arter Darlıkları tedavileriyle  ilgilenmektedir.

2009 yılında Trabzon Ahi Evren Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurucu baştabibi olarak atandı. Bu hastanenin, 8 ay için tam donanımlı, tüm personeliyle ve tüm birimleriyle çalışır bir hastane haline gelmesinde görev aldı.  Doğu karadeniz bölgesinde ilk kez ASD kapama, VSD kapama, PDA kapama, mitral balon ve biventrikül pil uygulamalarını yaptı. Kurucu baştabiplik görevini tamamlayarak Ankara Dışkapı Yıldırm Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki klinik şefliği görevine geri döndü. Verdiği başarılı hizmetlerden dolayı Sağlık Bakanı ve Trabzon Valisi tarafından takdirnameyle ödüllendirildi.

Medline, sci, sci-expended ve benzeri atıflarda taranan dergilerde basılmış 195 yurtdışı yayını, bu yayınlara yapılmış 2500 ü geçen atıf vardır.

Uluslarası çok merkezli randomize kontrollü INVEST çalışmasına katıldı.

Türk Kardiyoloji Derneği tarafından, 2006 yılında,  Ekokardiyografi alanında yayımlanmış en iyi bilimsel  araştırmalara  verilen “TKD Siemens Yayın Ödülü” verildi. 25 Kasım 2010 tarihinde Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji ABD da profesörlüğe yükseltildi.2012 de Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevine atandı. Aynı göreve 2015 yılında tekrar atandı.

Ekim 2015 de Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne YÖK tarafından Mütevelli Heyet Üyeliğine YÖK temsilcisi Profesör üye olarak atandı.

Halen, SAÜ Tıp Fakültesi dekanlığı ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği görevlerini sürdürürken; mesleki olarak da “Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Kardiyoloji Birliği” Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can

Prof. Dr. Ahmet Vecdi CAN, 1996 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümünden mezun oldu. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı Muhasebe Finansman Bilim Dalı’nda 1998’de yüksek lisans, 2002’de doktora yaptı. 1997 yılında aynı Enstitü’de Araştırma Görevlisi olarak vazifeye başladı. 1998’de aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümüne geçti. 2002’de yardımcı doçent ve ardından aynı bölümde Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalında doçent oldu.

2000–2002 yılları arasında Almanya’nın Hamburg Üniversitesinde misafir öğretim elemanı olarak çalıştı. 2002–2003 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Geyve Meslek Yüksekokulu’nda müdür yardımcılığı, 2003 – 2004 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Ali Fuat Cebesoy Meslek Yüksekokulu kurucu müdürlüğü, 2005-2006 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü müdür vekilliği ve İ.İ.B.F. İşletme Bölüm Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2004-2005 yılları arasında Kara Harp Okulu’nda Sistem Yönetim Bilimleri Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalında öğretim üyesi (yedek subay)olarak vazife yaptı.

2006 yılında Kırgızistan İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümünde Profesör oldu. Aynı yıl aynı üniversitede Rektör yardımcılığı görevine getirildi. 2006–2008 yılları arasında Kırgızistan İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi İşletme Fakültesi dekanlığı, 2007 yılında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler ve Eğitim fakültesi kurucu dekanlığını yaptı. 2010–2011 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Pamukova Meslek Yüksekokulu’nda müdürlük, 2011–2014 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Geyve Meslek Yüksekokulu’nda müdürlük görevlerinde bulundu. 2014 yılından itibaren aynı üniversitenin İşletme Fakültesi dekanlığı görevine getirildi. Halen Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Dekan ve öğretim üyesi olarak vazifesini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Ahmet Vecdi CAN, evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Sevin Altınkaynak

1953 yılında Kırşehirde doğan Sevin Altınkaynak, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1976 yılında mezun oldu. 1976 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1981- 1987 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında uzman, 1987- 1992 yıllarında Yardımcı Docent, 1992- 1994 de Doçent, 1998- 2006 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında Profesör olarak görev yaptı. 2006 yılında Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksek Okuluna atanan Altınkaynak ,

2007- 2016 yıllarında Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksek Okul müdürü, 2016 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi Sağlık  Bilimleri Fakültesi  Dekanı olarak akademik çalışmalarına devam eden Prof.Dr. Sevin Altınkaynak, evli ve 2 çocuk annesidir.

Prof. Dr. Aytekin İşman

1964 yılında Bandırma’nın Bereketli Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Manisa’nın Ahmetli İlçesi’nde tamamladı. 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Ana Bilim Dalı, Eğitim Bilimleri Bölümü’nü bitirdi. 1994 yılında New York Üniversitesi Eğitim İletişimi ve Teknolojisi Bölümü’nde Yüksek Lisans, 1997 yılında da Ohio Üniversitesi Eğitim İletişimi ve Teknolojisi Bölümü’nde Doktora eğitimini tamamladı. Sakarya Üniversitesi’nde 1997-2000 yılları arasında Yardımcı Doçent, 2000–2006 yılları arasında Doçent olarak görev yaptı. 2006 yılından beri Sakarya Üniversitesi’nde Profesör olarak akademik görevine devam etmektedir.

2013-2017 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı olarak idari görevini sürdüren Prof. Dr. Aytekin İŞMAN, 3 çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Mehmet Sarıışık

1968 yılında Sandıklı’da (Afyonkarahisar) doğan Sarıışık, ilk ve ortaöğrenimini burada tamamladı. 1992 yılında Çukurova Üniversitesi Mersin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra aynı yıl Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalında yüksek lisans öğrenimine başladı. 1994 yılında mezun olduktan sonra aynı yıl Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalında doktora öğrenimine başladı. 1993-1998 yılları arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Sandıklı Meslek Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği programında Araştırma Görevlisi, 1998-2009 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Derbent Meslek Yüksekokulu ve Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda Yardımcı Doçent Doktor olarak çalıştı. Aynı zamanda bölüm başkanlığı ve müdür yardımcılığı gibi yönetim görevlerinde de yer aldı. 2009 yılında Doçent olan Sarıışık, 2014 yılında Profesör ünvanını almıştır.2009 yılından beri Sakarya Üniversitesinde görevli olan Sarıışık halen Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümünde öğretim üyesi olarak akademik yaşamına devam etmektedir. Yiyecek-içecek ve gastronomi alanlarında yoğunlaşan Sarıışık’ın çok sayıda ulusal ve uıluslararası yayın ve araştırması bulunmaktadır. İngilizce ve Almanca bilen Sarıışık, 2 çocuk babasıdır

Doç. Dr. Taki Demir

1970 yılında Sivas Kangal’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Malatya ve Sivas’ta tamamladı. 1990 yılında girdiği Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden 1994 yılında mezun oldu. Yüksek Lisansını Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalında 1997 yılında ve Doktorasını aynı Enstitüde 2004 yılında tamamladı. 1995-2006 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak görev yaptı. 2006 yılında Sakarya Üniversitesi Geyve Meslek Yüksekokulunda Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 2014 yılında Doçent oldu ve 2015 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümüne Doçent olarak atandı. 2006-2011 yılları arasında Geyve Meslek Yüksekokulunda çeşitli idari görevlerde bulundu. 2011-2016 arasında Pamukova Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürüttü.

Birçok araştırma projesinde yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak görev yapmış olan Taki Demir’in ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlanmış çok sayıda akademik makalesi bulunmaktadır. 2014 yılından beri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulmuş olan Sakarya Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkan Yardımcılığını yürütmektedir.

Doç. Dr. Taki Demir evli ve 4 çocuk babasıdır.

28/07/2017 – YC
2.010 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.