Çanakkale Zaferi 100. Yılında SAÜ’de Anıldı

19.03.2015

Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı etkinleri kapsamında Sakarya Üniversitesi’nde bir anma programı düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen geceye SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yanı sıra protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Bugünkü varlığımızı ve bağımsızlığımızı, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda yurdunu savunmak için şehit olanlara borçluyuz. Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümünde, bize bıraktıkları mirasın ve verdikleri mücadelenin bilinciyle, bizden sonraki nesillere de bu bilgi ve bilinci en iyi şekilde aktarmalıyız. Vatan emanetini kendilerinden devraldığımız başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi  rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şâd olsun” dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri Kadir Koca ve Ayfigen Boz’un şiir dinletisi ile başlayan etkinlik, Öğr.Gör. Kazım Gürkan şefliğinde SAÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin seslendirdiği ‘Çanakkale Türküleri’ konseri ile devam etti.

19/03/2015 – MA