Hafif Yağmur

Büyük Üstad Neşet Ertaş SAÜ’de Anıldı

02.10.2017

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 5. yılında Sakarya Üniversitesinde anıldı.

SAÜ Devlet Konservatuvarı tarafından Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Büyük Üstad Neşet Ertaş’ı Anma Konseri” başlıklı etkinliğe öğretim üyelerinden ve öğrencilerden ilgi büyüktü.

Neşet Ertaş’ın sevilen birçok eserinin seslendirildiği konserin müzik yönetmenliğini öğretim görevlisi Kazım Gürkan yaptı. Prof. Hatice Selen Tekin’in de konuk sanatçı olarak katıldığı konserde solist olarak Ebru Erdoğdu, Gözde Apaydın, bağlamada Duran Alp, Ahmet Alp, ritimde Kadir Adalı, Hasan Koca, kabak kemanede Berat Tavşan, gitarda Halil Şekeroğlu yer aldı.

Bir saatten fazla süren konserde Ertaş’ın “Ah Yalan Dünya”, “Neden Garip Garip Ötersin Bülbül”, “Ahu Gözlerini Sevdiğim Dilber”, “Kendim Ettim Kendim Buldum”, “Doyulur mu?”, “Yar İmiş Meğer” gibi birçok sevilen şarkısı seslendirildi.

02-10-2017 / ST