Bizim Gazete (12.11.2012) : Kasım Ayında ‘Grip’ Başkadır

12.11.2012

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, Kasım ayının gribe yakalanan insanlar için en riskli dönem olduğunu anlattı. Havaların soğumasıyla insanların kapalı mekanlara yöneldiğine işaret eden Karabay. bunun da grip salgınını artırdığını söyledi. Karabay, Kasım’da gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkının yüksek olduğuna dikkati çekerek, “İnsanlar, yazdan henüz çıkmış olmanın verdiği bir psikolojide. Kendimizi hâlâ yaz aylarında zannediyoruz ve kış mevsimine göre giyinmiyoruz. Ancak soğuklar iyiden iyiye geldi” şeklinde konuştu. Karabay, grip sonrası komplikasyonlara bağlı olarak bazı hastalarda zatürre riskinin ortaya çıktığını vurguladı.

Bizim Gazete – 12 Kasım 2012