Birlikte Karma Resim Sergisi Açıldı

28.09.2017

Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen “Birlikte” adlı sergi, SAÜ Mediko Sosyal Sanat Galerisinde açıldı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas açılışını yaptığı “Birlikte” adlı karma resim sergisi, 27 Eylül’de sanatseverlerle buluştu. Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü öğretim elemanlarının eserlerinin yer aldığı serginin açılışında sanat ve tıp ilişkisinin önemi vurgulandı. Hipokrat’a kadar dayanan sanat ve tıp ilişkisinin Rönesans’tan günümüze kadar devam ettiği belirtilen sergide, bu doğrultuda Sakarya’da bir ilki gerçekleştirmek adına sanat ve tıp dünyasını birleştiren alternatif bir sanat mekânı sunmanın hedeflendiği kaydedildi.

Bilimsel ve entelektüel gelişimin sanat, tıp ve hasta ilişkisine yaptığı önemli etkilerden bahseden Mediko Sosyal Müdürü Dr. Doğan Erdoğdu da, sanatın tedavi yöntemi olarak kullanımının Türk tarihinde çok eskilere dayandığını vurguladı.

28-09-2017 / ST