Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi mezunlarına veda etti

Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi mezunlarına veda etti
02.08.2024
1.917
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı mezuniyet töreni, SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Tören, kortej yürüyüşünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Mezuniyet töreninde konuşan Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Numan Çelebi konuşmasında, “Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum! Bugün burada, Fakültemizin kuruluşunun 14. yılında 11. mezuniyet törenimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sakarya Üniversitesi, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’nin Lisans Programlarını tamamlayan öğrencilerimizi mesleğinde yetkin ve nitelikli birer mühendis olarak profesyonel hayata uğurlamak üzere bir aradayız.  Öncelikle bu anlamlı günde mezuniyetimize katıldığınız ve sevincimize ortak olduğunuz için şahsım ve Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültemiz adına herkese teşekkür ediyor, törenimize hoş geldiniz diyorum.

Sevgili Yeni Mühendisler! Yıllardır devam ettirdiğiniz öğretim hayatınızın önemli bir aşamasını daha başarıyla tamamladınız. Geriye dönüp baktığınızda hepiniz bu süreçte zorlu bir öğretimden geçtiğinizi göreceksiniz. Unutmayınız, bugünden sonra kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra, ülkenize, dünyaya ve tüm insanlığa karşı da sorumlu birer mühendissiniz. İnanıyoruz ki, yapacağınız işlerde size verdiğimiz çağdaş ve üst düzey bilgilerle, kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler; başarıdan başarıya koşarken Sakarya Üniversitesi’ni ve Fakültemizi daha da yüceltecek ve bizleri şereflendireceksiniz. Kıymetli Aileler! Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz büyük emeklerle, özenle yetiştirdiğiniz göz bebekleriniz olan evlatlarınızın hayalini kurduğunuz mezuniyet vakti geldi. Evlatlarınız sizlerden aldıkları güç, azim ve kararlılıkla çalışıp mühendis diploması almaya hak kazandılar. Bunun için herkesin huzurunda sizlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Değerli Öğretim Elemanlarımız! Bu şeref tablosunun en büyük mimarları sizlersiniz. Yeni mezun mühendislerimizin bundan sonraki süreçte yapacakları başarılı çalışmalar sizleri de onurlandıracaktır. Çabalarınız için yeni mezun mühendislerimiz ve aileleri adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu törenin düzenlemesinde emeği geçen rektörlük ve fakültemizin idari personelini tebrik etmek istiyorum.

Sevgili Yeni Mezun Meslektaşlarım!

Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayın ki, dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Ve ancak değer oluşturduğunuzda başarı sizi takip eder. Ayrıca şunu da unutmayınız, sizler kendiniz ve ailenizin dışında, ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmayı hedeflemelisiniz.Özel bir parantez de farklı ülkelerden gelen fakültemizde öğrenim gören ve mezun olan misafir öğrencilerimize açmak istiyorum. Sizler ülkelerinize döndüğünüzde ya da dünyanın farklı ülkelerinde çalıştığınızda Sakarya Üniversitesi, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’nin birer mensubu olduğunuzu yaşamınız boyunca hatırlamanızı temenni ediyorum.Son söz olarak: Sizlerden; bugünlere kadar her türlü fedakârlığı göğüsleyerek yetiştiren ailenizi, ülkenizi, üniversitenizi ve Fakültenizi unutmamanızı talep ediyor ve bundan sonraki hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

Törende konuşan Fakülte eski mezunu Turkcell Uygulama Platform Mühendisi Atilla Demirel konuşmasında, “Sayın Rektörüm, Dekanım, Kıymetli Öğretim Üyeleri, Sevgili Öğrenciler ve Değerli Misafirler, Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. 24 yıl önce, Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olduğumda, sizler gibi heyecanlı ve umut dolu bir gençtim. Bugün, bu kürsüde bulunarak geçmişe dönüp baktığımda, üniversitenin ve burada kazandığım bilgi ve becerilerin hayatım üzerinde ne denli büyük bir etkisi olduğunu bir kez daha anlıyorum.

Bugün mezun olan siz değerli arkadaşlar, artık bilgi çağının birer neferisiniz. Sahip olduğunuz bilgi ve yeteneklerle dünyayı değiştirecek, yeni teknolojiler geliştirecek ve insanlığın ilerlemesine katkıda bulunacaksınız. Ancak, bu yolculukta en önemli unsurun kendinize olan inancınız ve azminiz olduğunu unutmayın. Karşılaşacağınız zorluklar ve engeller, sizleri daha da güçlendirecek ve olgunlaştıracaktır. Hiçbir başarının kolay elde edilmediğini ve her başarının arkasında büyük bir emek ve çaba olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Başarıya giden yolda sabırlı olun, öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye devam edin. Mezuniyetiniz sadece bir son değil, aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Bu başlangıçta, sizlere öğretilen bilgileri ve değerleri hayatınıza uygulayarak ilerleyin. İş hayatında ve kişisel yaşamınızda etik değerlere bağlı kalın, dürüst ve adil olun. Çünkü gerçek başarı, sadece mesleki başarı ile değil, aynı zamanda karakter ve ahlak ile de ölçülür.Son olarak, burada geçirdiğiniz yılların kıymetini bilin ve bu güzel anıları her zaman hatırlayın. Bu üniversite, sizlere sadece bilgi vermekle kalmadı, aynı zamanda hayatınıza yön verecek dostluklar ve tecrübeler de kazandırdı.Sizlere parlak bir gelecek diliyorum. Yolunuz açık olsun. Hepinizi en içten dileklerimle tebrik ediyorum.Teşekkür ederim” dedi.

Törende konuşan Fakülte birincisi, İkranur Ayça Gece konuşmasında, ” 4 Yıl önce heyecan ve umutla çıktığımız bu yolun, bugün birer mühendis olarak sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu süreçte bu ünvanı hak edebilmek için çok çalıştık. Tüm bu zorlukların ardından, nihayet edindiğimiz bilgi birikimi ve tecrübeler sayesinde, mesleğimizi icra edebilmek için yeterli donanıma sahip bireyler haline geldik. Konuşmama Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile devam etmek istiyorum, “Zafer, Zafer benimdir” diyenlerindir. Başarı ise Başaracağım diye başlayarak sonunda Başardım diyebilenlerindir.”

Değerli Hocalarımız,

Sabırla ve incelikle bilgi birikimilerinizi bizimle paylaştınız. Fakülteye başladığımız ilk andan itibaren bize mühendislik kültürünü aşıladınız ve sınırlarımızı zorlayarak bizleri sektöre hazır hale getirdiniz. Kıymetli arkadaşlarıma bu yolda benimle birlikte yürüyüp destek oldukları için, paylaştığımız değerli anılar ve bana kattıkları için teşekkür ederim. En büyük teşekkürüm sevgili aileme. Her zaman beni destekledikleri, güvendikleri, inandıkları ve bunu hissettirdikleri için her fırsatta benim için ellerinden gelenin daha fazlasını yaptıkları için stresli ve gergin zamanlarımda kahrımı çektikleri için çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız.

Mezun arkadaşlarımı tekrar tebrik ediyor ve artık meslektaş olacağımız bu yeni başlangıçta hepimizin çok başarılı bir meslek hayatına sahip olmasını diliyorum. Teşekkür ederim ” dedi.

Törene SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Numan Çelebi, Akademisyenler, Ford Otosan Temsilcisi Yunus Emre ÇAKMAZ, Turkcell Uygulama Platform Mühendisi Atilla Demirel, Softtech Takım Lideri Özden Güvenç Demirel ve öğrenci yakınları katılım gösterdi.

Tören öğrencilerin kep atmasının ardından sona erdi.

 

 

 


1.917 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.