Bilal İşgören, SAÜFEST’te

Bilal İşgören, SAÜFEST’te
17.05.2022
878
A+
A-

Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) düzenlediği SAÜFEST’te konuk olan gazeteci yazar Bilal İşgören, “Algılar Gerçeklerden Daha Gerçektir” isimli bir söyleşi gerçekleştirdi. İnsanın daima ilerlemesi için çabalaması gerektiğini vurgulayan İşgören, “Geçmişimizden beslenerek ilerlememiz, çalışmalar yapmamız lazım. Derin bir geçmişe sahibiz.” dedi.

Sakarya Üniversitesinin tertiplediği altı farklı festivali kapsayan SAÜFEST, seçkin yazarları konuk etmeye devam ediyor. SAÜFEST’in alt kategorisi olan KİTAPFEST’e yazar Bilal İşgören konuk oldu. Bilal İşgören’in “Algılar Gerçeklerden Daha Gerçektir” konulu konuşması, SAÜFEST Konferans Çadırında gerçekleşti.

Konuşmasına dünyanın bir dönüşüm süreci içerisinde olduğu ve bu süreçte yapılması gereken en önemli eylemin, sürece hem uyum sağlayıp hem de fark yaratmak olduğuna dikkat çekerek başlayan Bilal İşgören, “Destanlar, kadim kültler-eserler, efsaneler… Geçmişe saplanıp kalmadan tüm bunlardan yararlanmak, bu doğrultuda adımlar atmak, bize ivme kazandırır ve fark yaratmamızı sağlar” dedi.

“Zor zamanların adamı olmak lazım!”

Ülke hangi yönde ilerlerse, insanların düşüncelerinin de o yönde ilerleyeceğine vurgu yapan Bilal İşgören, zor zamanlar içerisinden geçerken o zorluğa uyum sağlamanın, zor zamanların adamı olmanın ve bir denge oluşturmanın öneminden bahsederek, “İnsanlar denge oluşturmak için çabalamıyor. Farklılıklar ayrımcılığa yol açıyor, ancak bilinmesi gerekiyor ki, farklılıklar zenginliktir, zenginlik gözüyle yaklaşmak gerekir. Toplum içerisinde bir denge ve sükûnet ortamının oluşması için insanlar hem birbirleriyle uyum içerisinde yaşamalı hem de içsel olarak farklılıklarını geliştirmeli, farklılıklarını korumalıdır” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Yazar Bilal İşgören imza gününde sevenleriyle buluştu.

Haber-Fotoğraf: Furkan Şahin


878 kez görüntülendi.
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.