Beyaz Önlük Giyecekler

Beyaz Önlük Giyecekler
19.09.2012
673
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni 21 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek.

Sakarya Üniversitesi Korucuk Kampüsü’nde yer alan Tıp Fakültesi Morfoloji binasında saat 14:00’da düzenlenecek törende 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında doktorluğa ilk adımını atan Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri beyaz önlük giyecek.

Aynı gün ayrıca Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binasının da resmi açılışı yapılacak.

9 Temmuz 2007 tarihinde kurulan Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına başladı. Eğitim binasının faaliyete geçmemesi nedeniyle öğrenciler bugüne kadar eğitimlerini Kocaeli’de sürdürüyordu. Morfoloji binasının tamamlanmasıyla birlikte SAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri bu yıl ilk kez Sakarya’da eğitimlerine başlayacak.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH), SAÜ ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Tıp Fakültesinin eğitim, araştırma ve sağlık hizmetlerini yürüttüğü hastane olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Tıp Fakültesi dekanlığına kısa bir süre önce Prof. Dr. Ramazan Akdemir atanmıştı. Son yıllarda yapılan çalışmalarla akademik kadrosu güçlendirilen Tıp Fakültesinde Temel, Dahili ve Cerrahi Tıp Bilimleri alanında eğitim veren 23 profesör, 8 doçent, 12 yardımçı doçent, 20 araştırma görevlisi ve 1 uzman hekim görev yapıyor.

19/09/2012 – Haber Merkezi

 
673 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.