‘Beslenme ve Sağlık’ Konferansı

‘Beslenme ve Sağlık’ Konferansı
06.11.2013
709
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Beslenme ve Sağlık” isimli konferans SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Yüksekokulu tarafından Beslenme ve Sağlık isimli bir konferans düzenlendi. SAÜ Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Funda Akduran’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapıldı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) 16 Ekim tarihini Dünya Gıda Günü olarak kabul ettiğini belirten Öğr. Gör. Funda Akduran, “Bizde bugün bu yüzden buradayız. Konumuz gereği beslenme ve sağlıktan bahsedeceğiz” şeklinde konuştu.

Beslenme doğum öncesi anne karnında başladığını belirten ve doğru beslenmenin önemine dikkat çeken Öğr. Gör. Akduran, “Beslenmemize dikkat etmeliyiz ve dengeli beslenmeliyiz. Gereğinden fazla besin tüketmeyip obeziteye dikkat olmalıyız. Beden kitle indeksimize bakıp obezite grubuna girip girmediğimize kontrol etmeliyiz. Sağlıklı yaşamak için sağlıklı beslenmeliyiz’ uyarısında bulundu.

Konferansın sonunda Öğr. Gör. Funda Akduran’a, Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sevin Altınkaynak tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

06/11/2013 – KS


709 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.