Bakım Teknolojileri Yerel Sempozyumu

Bakım Teknolojileri Yerel Sempozyumu
29.11.2019
1.980
A+
A-

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Sakarya Temsilciliği öncülüğünde, Sakarya Üniversitesi, SUBÜ, SATSO ve SAMİB işbirliğinde “2019 Bakım Teknolojileri Yerel Sempozyumu” düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma katılan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, sempozyum öncesi fuaye alanında açılan sergiyi gezerek, firma yetkililerinden bilgiler aldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmasında sempozyumu düzenleyenleri tebrik ederek, “Bu tür etkinlikler yapıldıkları illere değer katan, o ilin zenginliğini artıran hususlardandır. Bizler bu tür çalışmaları kıymetli bulduğumuz için her alanda destek vermeye çalışıyoruz” dedi.

“Önleyici hizmetleri önde tutmaya çalışıyoruz”

Sempozyumda teknik konular konuşulacağını ancak bakım hizmetlerini de önleyici bir hizmet olarak gördüklerini dile getiren Nayir, “Önleyici faaliyetlerin her alanda bir üstünlüğe sahip olduğuna inanıyoruz. En güzel temizlik kirletmemektir, en güzel tamirat tahrip etmemektir, en güzel tedavi hasta etmemektir. Bizler de kendi alanımızda önleyici hizmetleri sürekli önde tutmaya çalışıyoruz. Biz arızaların yüzde 70’inin bakım eksikliğinden olduğunu araştırmalardan öğreniyoruz. Dolayısıyla bakım hizmetleri de hastalık öncesi yapılan koruyucu bir hizmet olarak düşünülebilir. Bir sanayi şehri olan ilimizde bin 500’ün üzerinde sanayi tesisine sahip olduğumuzu düşünürsek, bakım konusunun burada işleniyor olması, bölgemize ve İlimize önemli bir katkı sağlamaktadır. Bakım çalışmaları, enerjinin tasarrufuna vesile olacak, üretimin verimliliğine vesile olacak, iş güvenliği açısından da önemli fayda sağlayacak olan hususlardandır” diye konuştu.

“Bakım konusunda bilinçlenme oluşturulacak”

“Bakım Verimliliktir” ana temasıyla düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Makina Mühendisleri Odası Sakarya Temsilciği Yürütme Kurulu Başkanı Salim Aydın, mühendisliğin önemli faaliyet alanlarından birisi olan bakım konusunda teknolojik gelişmeleri irdelemek, bu alanda bilgilenme ve bilinçlenme oluşturmaya yönelik açılımları sunmak, alternatifler üretmek amacıyla böyle bir sempozyumun düzenlendiğini belirtti.

“Deneyim paylaşımı”

Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Murat Kürekçi, amaçlarının bilimsel ve teknolojik araştırma oturumları ile seminerler aracılığıyla, konusunda uzman olan kişi ve kuruluşların, akademisyenlerin, sektörde ürün ile hizmet üreten firma ve işletmelerin bilgi, deneyimlerini paylaşmaları, mühendis ve teknik elemanların buluşturulması, ayrıca sergi organizasyonuyla da firmaların kendilerini tanıtabilmeleri olduğunu söyledi.

“Sakarya sanayi şehri”

SATSO Başkanvekili Doğan Çatalbaş, oda olarak sivil toplum kuruluşları ile üyelerinin faydasına olacak tüm etkinliklere destek olmaya çalıştıklarını belirterek Sakarya’nın bir üniversite, tarım ve turizm şehri olmasının yanı sıra, ülkemizde ihracat alanında 7’nci sırada bulunan ciddi bir sanayi şehri olduğuna vurgu yaptı.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, üniversitelerin bu alandaki rolüne dair bilgiler vererek, “Bu gibi organizasyonlarda yalnızca çaba yetmiyor. Bu işlere insanların gönüllerini vermeleri gerekiyor. Sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Cumartesi günü devam edecek”

Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Müdürü Alpaslan Güven, Kocaeli Şubesi Uygulamalı Eğitim Merkezinin faaliyetlerini anlattığı ve ilk gün iki ayrı oturumda bakım ve onarım üzerine sunumların yapılacağı sempozyum, 30 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilecek oturumlarla sona erecek.


1.980 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.