Atıklar sanata dönüşüyor

Atıklar sanata dönüşüyor

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Resim Bölümü tarafından Merkez Kütüphanede “Atıktan Sanata Dönüşüm” isimli sergi düzenlendi. Sergide, atık sorununa dikkat çekmek için üretilmiş olan eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergide dünyanın geleceği için tehdit oluşturan atık sorunu üzerine düşünmek, düşündürmek ve farkındalık yaratmak amacıyla atıklardan üretilmiş eserler sergilendi. Sergide, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinin 2023-2024 öğretim yılında Temel Sanat Eğitimi Atölyesi’nde Dr. Öğr. Üyesi Gülseren Budumlu İldeş’in yürütücülüğünde ürettikleri iki ve üç boyutlu eserler gösterildi.

Hazırlık süreci meşakkatli ve yorucu bir şekilde geçen sergi için öğrenciler yaklaşık üç aylık bir hazırlık dönemi geçirdi. Öğrenciler, literatürde giderek daha sık tartışılan atık sorununu araştırarak, sorgulayıcı bir yaklaşım benimseyerek sanatın gücünü kullanıp çevrede yaratılan tahribata ve söz konusu yıkımın sessiz tanıkları olan masum hayvanlara dikkat çekti. Bu serginin özellikle öğrencilerin yoğun olarak vakit geçirdiği Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi içerisinde sergilenmiş olması, yarının dünyasını şekillendiren gençlerin farkındalıkları açısından büyük önem taşıyor.


386 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.