Karla Karışık Yağmur

ATAMAN: İşletme Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can Atandı

31.07.2017

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi dekanlığını vekaleten yürüten Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can asaleten yeniden atandı.

Prof. Dr. Ahmet Vecdi CAN kimdir?

Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, 1996 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümünden mezun oldu. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı Muhasebe Finansman Bilim Dalı’nda 1998’de yüksek lisans, 2002’de doktora yaptı. 1997 yılında aynı Enstitü’de Araştırma Görevlisi olarak vazifeye başladı. 1998’de aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümüne geçti. 2002’de yardımcı doçent ve ardından aynı bölümde Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalında doçent oldu.

2000–2002 yılları arasında Almanya’nın Hamburg Üniversitesinde misafir öğretim elemanı olarak çalıştı. 2002–2003 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Geyve Meslek Yüksekokulu’nda müdür yardımcılığı, 2003 – 2004 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Ali Fuat Cebesoy Meslek Yüksekokulu kurucu müdürlüğü, 2005-2006 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü müdür vekilliği ve İ.İ.B.F. İşletme Bölüm Başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2004-2005 yılları arasında Kara Harp Okulu’nda Sistem Yönetim Bilimleri Bölümü Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalında öğretim üyesi (yedek subay)olarak vazife yaptı.

2006 yılında Kırgızistan İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümünde Profesör oldu. Aynı yıl aynı üniversitede Rektör yardımcılığı görevine getirildi. 2006–2008 yılları arasında Kırgızistan İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi İşletme Fakültesi dekanlığı, 2007 yılında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler ve Eğitim fakültesi kurucu dekanlığını yaptı. 2010–2011 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Pamukova Meslek Yüksekokulu’nda müdürlük, 2011–2014 yılları arasında Sakarya Üniversitesi Geyve Meslek Yüksekokulu’nda müdürlük görevlerinde bulundu. 2014 yılından itibaren aynı üniversitenin İşletme Fakültesi dekanlığı görevine getirildi. Halen Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Dekan ve öğretim üyesi olarak vazifesini sürdürmektedir.

Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, evli ve iki çocuk babasıdır.