Arapça Şiir Okuma Yarışması

Arapça Şiir Okuma Yarışması
11.05.2012
2.073
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlen “Geleneksel Arapça Şiir Okuma Yarışması”nın kazananları belli oldu.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 30’un üzerinde adayın katılımıyla elemeleri yapılan 7. Geleneksel Arapça Şiir Okuma Yarışması’nın finali Yrd. Doç. Dr. Ekrem Gülşen koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Üzren Lekum(Sizden Özür Diliyorum)” şiiriyle I. Öğretim Hazırlık E sınıfı öğrencisi Mustafa Bakırcı şiir yarışmasının birincisi oldu. Şair Mütenebbi’nin “el-Haylu ve’l-Leylu ve’l-beydâu te’rifûnî” şiiriyle I. Öğretim Hazırlık-D sınıfı öğrencisi Ömer Tiryaki ikinci“ Lâ Tusâlih(Mısır’la anlaşma yapma)” şiiriyle I. Öğretim 2A sınıfı öğrencisi Tuba Yıldırım ise üçüncü oldu.

Finale çıkmaya hak kazanan 15 aday arasında yapılan yarışmada dereceye giren şiirler Yrd. Doç. Dr. Ekrem Gülşen, Prof. Dr. Salah Elserwy, Yrd.Doç.Dr. Hamza Ermiş ve İl Müftü Yardımcısı Muhammed Suiçmez’in oluşturduğu jüri tarafından belirlendi.

Yarışmaya öğrencilerimizin yanı sıra hocalarımız, fakülte dekanımız Prof. Dr. H. Mehmet Günay ve SAÜ Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Güney katıldı. Yarışma sonunda 1. Olan öğrenciye 200 TL, 2. Olan öğrenciye 150 TL, 3. Olan öğrenciye 100 TL ve katılan diğer adayların her birisine de 50 TL hediye verildi.

09/05/2012 – YC


2.073 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.