Algının Peşinden Koşun ve Algıyı Yönetin

Algının Peşinden Koşun ve Algıyı Yönetin
05.04.2016
540
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından ‘İletişim Koordinatörünün Bir Günü’ konulu bir söyleşi düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye, Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Polat konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasına, ‘İletişimde hangi alanda okursanız okuyun kesinlikle pazarlama dersi alın’ diyerek başlayan Polat, “Pazarlama bilmezseniz yaptığınız iletişimin ayakları hep yukarıda kalır. Unutmayın ki bizim aslında temelde yaptığımız her şey, var olan bir şeyi başka tarafa aktarmak veya pazarlamaktır” dedi.

İletişimci her zaman iletişime açık olmalı

İletişimcinin mesaisi olmaz, iletişimcinin zaman kavramı olmaz diyen Polat, “İletişim mesleğini seçerseniz sabah 8’de işe gideceğim akşam 5’de eve geleceğim diye düşünürseniz sakın iletişimci olmayın. Asla başarılı olamazsınız.  Bu meslek içerisinde olabildiğince sahayı iyi koklayan anlık süreçleri yakalayan insanlara çok fazla iş düşer. Dolayısıyla eski iletişim ile yeni iletişim arasında ki farkı da çok iyi anlamaya çalışın. İletişimcinin en büyük formülü her zaman iletişime açık olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Doğruyu aramayın, algıyla uğraşın

Polat, “İletişimci asla doğruyla uğraşmaz iletişimci algıyı yönetir. Hayatınız boyunca tek bir kelimenin peşinde durun. Neyi nasıl kullanacağınızı, nasıl sunacağınızı, hedef kitlenizin kim olduğu onlara işi nasıl anlatabileceğinizi bilmek zorundasınız. İletişimci bir mühendis kadar tasarım yapmayı bilen bir işletmeci kadar pazarlama bilen, yönetim bilimi bilen insanlar olmak zorundasınız. İletişimde bulunduğunuz yerde yapmanız gereken en temel şeyler; karar almak, cesur olmak ve hiç korkmamaktır. Denemekten asla korkmayın denediğiniz zaman yaptığınız şey size yeni bir şey öğretecektir. O yüzden iletişimcilik yapak, deneyerek öğrenilir” ifadelerini kullandı.

İletişim öğrencilerine tavsiyeler veren Polat, “Doğruyu aramayın, algıyla uğraşın, algının peşinden koşun algıyı yönetmeye çalışın. Siz her zaman neyi yöneteceğinizi kafanızda belirleyin. Siz siz olun önünüzdeki süreci iyi değerlendirin. Yavaş davranmayın. Birilerinin size 1 gün sonra o süreç içerisinde geçip diploma vermesini beklemeyin bir an önce harekete geçin. Hayat o kadar hızlı ve çabuk gidiyor ki buyurun gelin biz her zaman destek olalım, hocalarınız destek olsun ama durmayın. Pasifleştiğiniz sürece birileri sizden daha hızlı gidiyor. O yüzden mesleğiniz çok güzel, alanınız çok güzel sadece o meslekte bir an önce bir yer edinme üzerine hızlı bir araştırma ve çalışma yapın. Siz hızlı bir şekilde alanınızın boş olduğunu görüp o alanı doldurmaya bakın” diyerek sözlerini sonlandırdı.

05.04.2016- BS

 
540 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.