Akademisyenimizin Projesi TÜBİTAK Tarafından Kabul Gördü

Akademisyenimizin Projesi TÜBİTAK Tarafından Kabul Gördü

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Görevlisi Parisa Hadavibavili’nin yürütücülüğünü yaptığı “Multifonksiyonel Perineal ve Vajinal Egzersiz Cihazı” başlıklı proje 1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı kapsamında desteklenecek.

Kadınların perineal ve vajinal kasların güçlendirilmesine yardımcı olma ve özellikle doğum sonrası kadınlar için tasarlanan bir egzersiz cihazı olma özelliğiyle hazırlanan projenin danışman ekibinde, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Prof. Dr. Mehmet Sühha Bostancı ve SAÜ Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Işık Atasoy, araştırma ekibinde SAÜ Ebelik Bölümü Arş. Gör. Nazlı Ünlü Bıdık ve İnovar R&D Genel Müdürü Kerem Topçu, bursiyer olarak ise Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Arş. Gör. Mert Süleyman Demirsoy yer alıyor.

“Multifonksiyonel Perineal ve Vajinal Egzersiz Cihazı” başlıklı projenin kabulünden dolayı mutlu olduklarını dile getiren Öğretim Görevlisi Parisa Hadavibavili bu cihazın kadın sağlığına katkıda bulunacağına inandığını söyledi. Öğr. Gör. Hadavibavili, yaklaşık dokuz ay süren bir araştırma ve tasarım süreci sonunda başvurulan projenin yazım sürecinde desteklerini esirgemeyen Araştırma Dekanlığı akademisyenlerine, Sakarya Teknokent’e ve proje ekibine katkıları için teşekkürlerini iletti.


2.557 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.