Aile ve Dini Rehberlik Büroları SAÜ’de Konuşuldu

Aile ve Dini Rehberlik Büroları SAÜ’de Konuşuldu
12.12.2014
641
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Geleneksel Çarşamba Konferansları kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Şedide Yılmaz ‘Misyon ve Toplumsal Fonksiyonları Açısından Aile ve Dini Rehberlik Büroları’ konulu konferansta konuştu.

Aile hakkında dinî açıdan doğru bilgilendirilmenin sağlanması, aile yapısının korunmasına katkıda bulunmak ve toplumun özellikle aile ve aile bireyleriyle ilgili dinî içerikli soru ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla ‘Aile ve Dini Rehberlik Büroları’nın açıldığını dile getiren Yılmaz, toplumun dini hayatını doğru ve huzurlu bir şekilde yerine getirebilmesi için vatandaşlara hangi tür dini rehberlik hizmetlerinin sunulduğunu söyledi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının il ve ilçelerdeki yapılanmasından bahseden Yılmaz, “Bürolarımızda görev yapan ve İlahiyat Fakültesi mezunu olan personelimiz, hizmet içi eğitim almaları sağlanarak, ihtiyaçlara cevap verebilecek düzeye getirildiler. Görevlilerimiz,  büroya başvuran kişilerin hassasiyetlerine ve gizlilik esasına dikkat etmektedirler. Ayrıca bu kişilerin sorunları dikkatle incelenerek görevlilerimiz tarafından gerektiğinde psikolog, sosyal hizmet uzmanı, avukat gibi ilgili uzmanlara yönlendirilmektedirler” dedi.

Konuşmasının ardından Şedide Yılmaz’a SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Akkuş tarafından hediye takdim edildi.

12.12.2014 – MA


641 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.