Ahmet Turgut: “Kudüs herkesin dilinde”

Ahmet Turgut: “Kudüs herkesin dilinde”
13.05.2022
997
A+
A-

Sakarya Üniversitesi tarafından düzenlenen SAÜFEST kapsamında yazar Ahmet Turgut’un katılımıyla “Gönül başkentimiz Kudüs” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Söyleşide Kudüs ve Kudüs’ün kendindeki yerinden bahseden Ahmet Turgut, Kudüs’ün sadece ramazan aylarında veya dış ülkelerden bir saldırı olduğunda anılmaması gerektiğine değindi.

Kalbim Kudüs’te kaldı: yüz yıllık ayrılığın romanı hakkında konuşan Turgut, “Batılı ve doğulu bir Müslümanın gözünden tanıtmak endeksli bir roman yazmak istedim” dedi.

Romanın yazım sürecindeyken yaptığı Kudüs yolculuğunu anlatan Ahmet Turgut, “Beni Kudüs’te iki şey etkiledi; ilki Mescid-i Aksa ikincisi ise Kudüslüler. İkisini birbirinden ayırmamak gerek. İkisi birlikte güzel ve güçlüler” ifadelerini kullandı.

Meselenin valizi toplayıp Filistin’e gitmekle bir alakasının olmadığını vurgulayan Ahmet Turgut, “Anket olarak baksak hepimiz Kudüs’ün tarafındayız. Ama bunu göstermiyoruz. Göstermek için iyi bir öğretmen ol. Anne ya da babaysan çocuğunu güzel yetiştir kendince bir Kudüs kur” dedi.

Kudüs’ün geçmişinde bin senelik bir geçmişimiz olduğunu hatırlatan Turgut, “Asırlarca Kudüs’ü yönettik. Ama bir dönemde bir şeyi kaçırdık, yanlış yaptık. İstemedik ama oradan izzetle çıkmak zorunda kaldık” dedi.

Söyleşi, soru cevap faslı ve imza etkinliğinin ardından sonra sona erdi.

Haber-Fotoğraf: Buse Sıla Senemcan
997 kez görüntülendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.