Adalet Kendini Başkalarının Yerine Koyma Sanatıdır

Adalet Kendini Başkalarının Yerine Koyma Sanatıdır
20.12.2017
1.499
A+
A-

Sakarya Adliyesi Hakimi Tarık Bingöl, Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Kariyer ve Tecrübe Paylaşımı dersi kapsamında bir konferans verdi.

12 Aralık Salı günü düzenlenen konferansta Bingöl, adli ve idari yargının bölge ve il teşkilatlanması, Osmanlı’da hakimlik, Türkiye’de hakimlik mesleği, hakimliğin sınıflandırılması ile ilgili bilgiler verdi. Öğrencilerin hakimlik, savcılık atamalarının ne şekilde, hangi tür sınavlarla gerçekleştiği ile ilgili merak ettiği soruları yanıtladı.

Bingöl, adaletin hakimler tarafından ne düzeyde tarafsız ve bağımsız olması gerektiğini devletin işleyiş düzeni içerisinde verdiği örnekler içerisinde tanımlayarak, adaletin bir nevi kendini karşısındakinin yerine koyabilme sanatı olduğunu söyledi.

Sınırları çizilmiş bir meslek olan hakimliği liyakat ilkeleri ile yerine getirmenin gerekliliğine dikkat çeken Bingöl, tarafsız olmayan bir bağımsızlık anlayışının hakimlik mesleği ile bağdaşmayacağına belirterek bilginin fikre dayanmasının önemine değindi.

20/12/2017 – HAY


1.499 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.