Açık Kaynak Yazılım Stratejilerinin Önemi ve Pardus

Açık Kaynak Yazılım Stratejilerinin Önemi ve Pardus
15.11.2019
1.417
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “Açık Kaynak Yazılım Stratejisinin önemi ve Pardus” başlıklı bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Nevzat Kor Salonunda düzenlenen konferansa SAÜ Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Zengin konuşmacı olarak katıldı.

Açık kaynak kodlu yazılım tarihini açıklayan Doç. Dr. Zengin, “Kod, herkese açık olduğu için güvensizdir ifadesi son derece yanlış, bilakis kaynak kodun erişilememesi yazılımı daha güvensiz kılar” dedi. Doç. Dr. Zengin, Türkiye özgür yazılım tarihçesi, uygulamalar, Linux mimarisi, Linux programının avantajları ve dezavantajları, dağıtımlar, Pardus işletim sistemi ve Pardus kullanan kurum ve kuruşları, sonuçlar ve öneriler hakkında bilgiler verdi.

Doç. Dr. Zengin, “Bütün mühendislik uygulamalarında Linux kullanılmalıdır. Bağımsızlık, tasarruf ve güvenlik için mutlak suretle Açık Kaynak Kod stratejik olarak tercih edilmeli ve yaygınlaştırılmalıdır” diyerek tavsiyede bulundu.

Pardus hakkında yazılımın en öncelikli sektör olması gerektiğini de vurgulayan Doç. Dr. Zengin, “Mühendislik fakülteleri yazılım sektöründe girişimciliğe yönlendirilmeli, ülke çapında veri merkezleri kurulmalıdır. Bu ülkedeki herkes bilgisayar programlamayı öğrenmeli. Çünkü programlama size nasıl düşüneceğinizi öğretir” şeklinde konuştu.

Konferans soru cevap kısmıyla devam etti.

13.11.2019 / Haber: Nurşen Şügür – Fotoğraf: Kübra Akçay


1.417 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.