AB Ülkelerinden Öğrenciler SAÜ’de Türk Kültürünü Tanıyor

27.08.2014

USDEC (Using Schools for Developing European Citizenship – Avrupa Vatandaşlığının Geliştirilmesi İçin Okulların Kullanımı) programı kapsamında Sakarya’ya gelen öğrenciler Türk kültürünü öğreniyor.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen proje kapsamında Sakarya Üniversitesi koordinatörlüğünde 10 AB ülkesinden öğrenci ve akademisyenler Klasik Türk müziğinden Tasavvuf müziğine, düğün törenlerinden kız isteme adetlerine kadar birçok konuda bilgi sahibi oluyor. Proje koordinatörü Doç. Dr. Osman Titrek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 15 gün süren etkinliklerle hem Türk kültürünü hem Sakarya Üniversitesi’ni hem de Sakarya şehrini misafirlere tanıtmaya çalıştıklarını belirtti. Proje kapsamında Sakarya Üniversitesi’ne konuk olan öğrenci ve akademisyenler ise gördükleri ilgiden, SAÜ kampüsünden ve Türk kültüründen çok etkilendiklerini dile getirdiler. Tarihi ve turistik geziler, konserler ve seminerler şeklinde süren etkinlikler hafta sonuna kadar devam edecek.

27/08/2014 – EH