Yağışlı

4. Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Kongresi Tamamlandı

29.11.2016

Sakarya Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Kongresi (ICQH 2016) sona erdi.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde 24-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen kongreye, ABD başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerindeki üniversite ve kalite kuruluşlarından bilim insanları katıldı.

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü ve İletişim Fakültesi tarafından organize edilen ve ABD, Danimarka, İngiltere, Suudi Arabistan ve Türkiye’den yükseköğretimde kalite konusundaki çalışmalarıyla tanınmış davetli konuşmacıların da yer aldığı kongre kapsamında, 250’nin üzerinde bildiri ve poster sunumu ile iki de çalıştay gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını YÖK Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Uzun, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Kongre Genel Koordinatörü Prof. Dr. Aytekin İşman’ın yaptığı kongrenin ilk gününde, davetli konuşmacılar Prof. Dr. Henrik Toft Jensen (Roskild Üniversitesi), Prof. Dr. Douglas Franklin (Ohio Üniversitesi), Prof. Dr. Teresa Franklin (Ohio Üniversitesi), Prof. Dr. Durmuş Günay (Maltepe Üniversitesi), Prof. Dr. Keith Williams (İngiltere) ve Prof. Dr. Yasine Qandile (Sattam Bin Abdulaziz Üniversitesi), yükseköğretimde kalite süreçleri, kalite güvencesi, eğitimci kalitesi ve kalite uygulamalarında yeni yönelimler konularında birer sunum gerçekleştirdi. ICQH’in ilk günü, Prof. Dr. Teresa Franklin’in tez tasarımı ve araştırması konulu çalıştayı ile sona erdi.

Kongrenin sözlü ve poster sunumlara ayrılan ikinci gününde, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden 300’ü aşkın bilim insanı, kendi disiplinlerindeki uygulamalar, örnek olaylar ve gelişmeler etrafında yükseköğretimde kalite süreçleri hakkında bilgi verdi. Kongrenin son gününde ayrıca, Prof. Dr. Aysel Aziz (Yeni Yüzyıl Üniversitesi) ve Prof. Dr. Hülya Yengin’in (İstanbul Aydın Üniversitesi) Türkiye’deki iletişim fakültelerindeki akreditasyon süreçlerini değerlendirdiği bir de çalıştay gerçekleştirildi.

Kongreye ilişkin değerlendirmede bulunan ICQH Düzenleme Kurulu Başkanı ve SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköğretimde Kalite Kongresi’nin Avrupa Mükemmellik Ödülü sahibi Sakarya Üniversitesi’nin kalite yolculuğunda önemli bir durak olduğunu belirterek, katılımcılara ve kongreye destek verenlere teşekkür etti.

Kongreye YÖK Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Orhan Uzun da katıldı. Uzun, kongre öncesi Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, üniversitelerdeki kalite süreçleri ele alındı.

Key Notes

·         Douglas S Franklin