3rd Graduate Studies Congress in SAU

20.05.2014

3rd Graduate Studies Congress organized by Scientific Studies Association (ILEM) and Sakarya University has started in Sakarya University Culture and Congress Centre with the participation of Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, President of Higher Education Council. In the congress supported by TUBITAK and Serdivan Municipality 122 paper will be presented in 11 different fields.

Assoc. Prof. Dr. Bünyamin Bezci made opening remarks and then Serdivan Mayor Yusuf Alemdar gave a speech. After that, ILEM Chairman Assist. Prof. Dr. Lütfi Sunar and Sakarya University President Prof. Dr. Muzaffer Elmas gave their speech. Prof. Dr. Elmas expressed his pleasure to host this kind of organizations. Following this, Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, President of YOK, made some evaluations based on higher education.

Prof. Dr. Çetinsaya emphasized the development of universities in 10 years and listed the things required to be done in higher education as three titles including increase in student number, increase in academic staff and internationalization. Prof. Dr. Çetinsaya stated that they made progress in number of students, number of universities and physical infrastructure of universities. He added that there have been still inadequacies for academic staff and international students.

In the evening organization of the program, a forum with a dinner was organized. In the dinner, a question – answer part was held and the problems of graduate education and students were discussed.