Gök Gürültülü

1st National Medical Congress

28.04.2014

1st National Medical organized by Sakarya University (SAU) Faculty of Medicine has started.

The congress started with the opening remarks of Zeynep Ulus, the 5th year student at SAU Faculty of Medicine. Following the opening speech, Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Dean of Faculty of Medicine, thanked to his colleagues and students for their contribution to the organization.
In the congress, Prof. Dr. Muzaffer Elmas, President of SAU, talked about the importance of taking responsibilities of students in information age and said “The most productive projects are the project in which students take part.” President Elmas thanked to Kocaeli University President Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, the honoured guest, for her contributions in the foundation of Sakarya University Faculty of Medicine.
As the last speaker of the Opening Session, Kocaeli University President Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu mentioned about the difficulty of establishing a Faculty of Medicine and organizing congress in 5-year period and expressed her congratulations to SAU President Prof. Dr. Muzaffer Elmas and Dean of Faculty of Medicine Prof. Dr. Ramazan Akdemir.
The congress lasts 3 days. In the congress with the theme of ‘Medicine of the Future’, some core subjects like obesity, diabetes, heart diseases, transplantation and infectious diseases will be discussed.

25/04/2014 – ST / Press Office
Translation: YK