19 Mayıs Gençlik Şöleni

20.05.2019

Sakarya Üniversitesi’nde “100. Yılında 19 Mayıs Gençlik Şöleni” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Müzik Topluluğu ve Rock Topluluğu tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla “100. Yılında 19 Mayıs Gençlik Şöleni” isimli etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünme Topluluğu Başkanı Onur Göktepe, “Bugün burada ulusumuzun bağımsız yaşama iradesi büyük devrimci önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde fitilinin ateşlendiği gün olan 19 Mayısta bir araya geldik. Yüzyıl önce bu zamanlarda Osmanlı İmparatorluğu son demlerini yaşıyor ve emperyalist devletlerin paylaşım unsuru olarak kendisi için hazırlanmış sonu bekliyordu. On yıllardır savaştan başını kaldıramayan Türk milletinin bu tasarlanan sonu engellemek için ne takati ne de umudu kalmamıştı. 4 yıl süren cihan harbi kaybedilmiş, imparatorluk parçalanmış ve emperyalizmin kuklası bir devlet olarak varlığını sürdürmekten başka çare kalmamıştı. Devleti yönetenler büyük bir gaflet uykusundaydı, halk hiç olmadığı kadar karamsardı. Durum bu kadar kötüyken Tanrı bu milleti karanlıktan aydınlığa çıkarması için Mustafa Kemal’i bahşetmişti. Mustafa Kemal Atatürk, 16 Mayıs günü 9. Ordu Müfettişi sıfatı ile beraberindeki 46 kişiyle birlikte Bandırma vapuru ile İstanbul’dan Samsun’a yola çıktı” diye konuştu.

Etkinlik, konser ve dans gösterisinin ardından sona erdi.

20.05.2019 – YC