18 Şubat Dünya Pil Günü

18.02.2022

Batarya konusunda yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla ülkemizin yerli ve milli batarya teknolojisine katkı sunan üniversitemiz, dünyadaki en geniş batarya alt yapısına sahip sayılı üniversitelerden biri olma yolunda ilerliyor.

SARGEM (SAÜ Araştırma-Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi) laboratuvarlarında hız kesmeden devam eden çalışmalarla, insansız hava araçları (İHA) ve elektrikli otomobil gibi birçok alanda kullanılabilecek batarya teknolojileri geliştiriliyor. Türkiye’nin en önde gelen ileri kabiliyetlerle donatılmış SAÜ Enerji Depolama Laboratuvar altyapısıyla SAÜ bilim insanları ülkemiz kaynaklarının daha verimli bir şekilde kullanılmasına katkı sağlamayı, aynı zamanda da enerji konusunda dışa bağımlılığımızı azaltmayı amaçlıyor.

Teknolojiyi takip eden değil, üreten ve takip edilen bir konumda olma yolunda ilerleyen SAÜ, her yıl 18 Şubat’ta kutlanan “Dünya Pil Günü” vesilesiyle hayatımızdaki önemini hatırladığımız pil ve batarya teknolojilerinde öncü konumunu sürdürmeyi hedefliyor.