Zaman (08.09.2012) : Cildin Fizyolojik Olarak Kozmetiğe İhtiyacı Yok

08.09.2012

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi (SAÜ) Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Teoman Erdem, kozmetik ürünlerin zorunlu olmadıkça kullanılmaması tavsiyesinde bulunuyor. Kozmetiklerin bir cildiye uzmanı ya da dermatologun önerdiği şekilde kullanılmasının faydalı olduğunu kaydeden Erdem, ‘Neden kozmetik kullanılıyor? Hastanın derisi kuruysa nemlendirici önerebiliriz. Yaglıysa temizleyici önerebiliriz. Bize ‘Hangi kozmetik ürünü kullanalım?’ diye soruyorlar. Kullanmak zorunda değilsin ki. Derinin her şeyi var. Fizyolojik olarak bir şeye ihtiyacı yok. Gerçekten kişinin derisi hassas ise güneşe bağlı kızanyorsa koruyucu sürsün ama uygun bir ürün. Derisi kuruysa nemlendirici sürsün. Yağlıysa temizleyici sürsün. Ancak’kmşıklıklanm gitsin’diye sabah akşam krem sürmenin uzun vadede birçok yan etkisi çıkıyor’ dedi.

Zaman Gazetesi – 08 Eylül 2012