Sisli

Zaman (03.11.2012) : Sıla-i Rahim, Bayramdan Sonrada Devam Etmeli

03.11.2012

Manevî destek bulamayan çoğu insan stresle beraber psikolojik sorunlar yaşıyor. Çünkü yalnızlık, stresi tetikleyen en büyük unsurlardan biri. Uzmanlar bireyin çevreyle ilişki kurmasını, arkadaşlık ve akrabalık bağlarını strese karşı doğal bir destek mekanizması olarak görüyor. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Akgül, ‘İslam dini, bütün insanlarla ilgilenmeyi, onların dertlerini paylaşmayı, sıkıntıya düştüklerinde yanlarında olmayı, zaman zaman ziyaret edip hal- hatırlarını sormayı inananlara emreder. Böylece bütün insanlar arasında mükemmel bir bağın kurulması sağ lanmış olur.’ ifadeleriyle İslam dininin toplumsal ilişkilere bakış açısını ortaya koyuyor.

Zaman Gazetesi – 03 Kasım 2012